Sölden populairste bestemming afgelopen wintersportseizoen

Nederlanders kiezen massaal voor de Oostenrijkse Alpen

14 APRIL 2015, AMSTERDAM, THE NETHERLANDS
Samenvatting
De sneeuw begint te smelten en de ski’s gaan weer de berging in, Het officiële wintersportseizoen is afgelopen, maar welke plaats was dit seizoen ‘the place to ski’ voor de sneeuw liefhebbende Nederlanders? Hotels.com onderzocht de populairste wintersportbestemmingen, gebaseerd op Nederlandse zoekgegevens van het afgelopen seizoen.

Met de latten in de dakkoffer is Nederland massaal naar Europese skigebieden gereden. Andere bestemmingen wonnen het afgelopen seizoen niet van de Oostenrijkse Alpen, die maar liefst zeven plaatsen in de top 10 bemachtigden. Zwitserland en Frankrijk behoorden ook tot de populaire bestemmingen.

De bergen van Sölden (Oostenrijk) kwamen met hun hagelwitte pistes en warme glühwein als grote winnaar uit de bus. Het populaire après-ski gebied Sankt Anton (Oostenrijk) vertegenwoordigde de tweede plaats, maar ook in Gerlos (Oostenrijk) hebben we afgelopen seizoen massaal genoten van het wintersport zonnetje. Zwitserland komt met Zermatt op plek vijf om de hoek kijken en Frankrijk vormde afgelopen seizoen pas de tiende keus voor wintersportend Nederland. De Zwitserse kaasfondue en het uitzicht op de Franse Mont Blanc waren dus blijkbaar niet doorslaggevend bij het uitzoeken van de wintersportbestemming.

Top 10 wintersportbestemmingen, gebaseerd op Nederlandse zoekgegevens tussen september 2014 en maart 2015

  1. Sölden, Oostenrijk
  2. Sankt Anton am Arlberg, Oostenrijk
  3. Gerlos, Oostenrijk
  4. Ischgl, Oostenrijk
  5. Zermatt, Zwitserland
  6. Mayrhofen, Oostenrijk
  7. Kitzbuehel, Oostenrijk
  8. Flachau, Oostenrijk
  9. Grindelwald, Zwitserland
  10. Chamonix Mont Blanc, Frankrijk

Afbeeldingen
Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over Hotels.com

Hotels.com™ wordt beheerd door Hotels.com L.P. en is een toonaangevende online website voor het boeken van accommodaties. Deze variëren van internationale ketens en all-inclusive resorts tot lokale favorieten en bed & breakfasts, en gaan gepaard met alle informatie die nodig is om het ideale verblijf te boeken.

© 2016 Hotels.com, L.P., Hotels.com, Dat spreekt voor zich en het logo van Hotels.com zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Hotels.com, L.P. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere genoemde handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaren.

berichten