Elf wereldsteden waar je kunt leven als een koning

Vijfsterrenhotels voor €150 of minder

07 APRIL 2015, AMSTERDAM, NEDERLAND
Samenvatting
De sterrenclassificatie van hotels is een wereldwijd begrip. Waar je in een vijfsterrenhotel gebruik maakt van luxe faciliteiten, kun je bij een tweesterrenhotel een basic kamer verwachten, waar ter wereld je ook bent. Wat hotels in dezelfde sterrencategorie niet altijd delen, is de prijs die je betaalt voor een kamer. Hotels.com onderzocht in 63 wereldsteden hoeveel sterren je maximaal kon krijgen voor €150 of minder in 2014.

Als je echt waar voor je geldt zoekt, dan kon je vorig jaar voor €150 genieten in een vijfsterrenhotel op maar liefst elf bestemmingen. Goed geprijsde Aziatische steden zoals Bangkok, Delhi en Mumbai boden luxueuze hotels voor dit bedrag. Ook dichterbij huis kon je riant genieten in Europese steden, zoals Tallinn, Berlijn, Praag, Lissabon, Warschau en Pisa. Ook in Cairo kon je verblijven als een Afrikaanse vijfsterrenkoning.

De meeste wereldsteden bevonden zich in de viersterrencategorie, zoals Rome en Las Vegas. Hier droomde je voor €150 weg onder een hemel met vier sterren. In Amsterdam lagen de sterren niet voor het oprapen; voor de prijs van €150 zag je slechts drie sterren op het bordje bij de hotelingang. Onze hoofdstad meet zich zodoende met Londen, Miami en Hong Kong. Eurozone reizigers betaalden het meest voor de sterren in Boston, New York en San Francisco. Als je daar een rekening van €150 ontving, heb je de nacht doorgebracht in een tweesterrenhotel.


Wereldsteden waar Eurozone reizigers
€150 of minder betaalden voor een vijfsterrenhotel in 2014

 1. Bangkok (Thailand)
 2. Delhi (India)
 3. Mumbai (India)
 4. Budapest (Hongarije)
 5. Tallinn (Estland)
 6. Berlijn (Duitsland)
 7. Praag (Tsjechië)
 8. Lissabon (Portugal)
 9. Warschau (Polen)
 10. Pisa (Italië)
 11. Cairo (Egypte)
Afbeeldingen
Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over Hotels.com

Hotels.com™ wordt beheerd door Hotels.com L.P. en is een toonaangevende online website voor het boeken van accommodaties. Deze variëren van internationale ketens en all-inclusive resorts tot lokale favorieten en bed & breakfasts, en gaan gepaard met alle informatie die nodig is om het ideale verblijf te boeken.

© 2016 Hotels.com, L.P., Hotels.com, Dat spreekt voor zich en het logo van Hotels.com zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Hotels.com, L.P. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere genoemde handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaren.

berichten