App-solute romantiek: Aziaten winnen van Latin lovers bij ‘last minute flings’

Wereldwijd onderzoek van Hotels.com toont het spontane mobiele boeking gedrag van reizigers die openstaan voor een romantische nacht

04 MAART 2015, AMSTERDAM, THE NETHERLANDS
Samenvatting
Liefde op het eerste gezicht bestaat niet? Ja zeker wel, blijkt uit het mobiele boekingsgedrag van reizigers wereldwijd. In recent onderzoek van Hotels.com, onder meer dan 25.000 reizigers, geeft bijna 20% van de ondervraagden toe dat zij hun mobiele apparaat minstens éénmaal hebben gebruikt om een last-minute hotelkamer te boeken voor een mogelijk romantisch avontuur.

Boven aan de lijst staan de enthousiastelingen uit China (46%). Zij worden gevolgd door hoopvolle Indiërs (43%) en de optimisten uit Thailand (40%), Brazilië (38%) en Spanje (30%).

Aanzienlijk minder spontaan als het op romantiek aankomt, zijn de ‘koudbloedige’ Scandinaviërs. Slechts 3% van de Deense reizigers gebruikt hun mobiele apparaat om een spannende afspraak in een hotel te boeken. De Finse en Zweedse reizigers staan gelijk met 4%, de Noorse reiziger komt met 5%. De top 5 lijst van de minst spontane romantische reizigers wordt onderaan afgesloten door Nederlanders (7%) en Australiërs (9%).

Top 10 landen van reizigers die ooit last-minute een hotelkamer hebben geboekt in verwachting van een romantisch avontuurtje

  1. China 46%
  2. India 43%
  3. Thailand 40%
  4. Brazilië 38%
  5. Spanje 28 %
  6. Rusland 28%
  7. Taiwan 28%
  8. Mexico 27 %
  9. Colombia 26%
  10. Zuid-Korea 20%

Zelf een last-minute hotel nodig? Download de Hotels.com app hier: www.hotels.com/deals/mobile

Sinds de lancering hebben meer dan 40 miljoen reizigers de bekroonde Hotels.com app voor mobiele telefoons en tablets gedownload en genoten van de meer dan 20.000 exclusieve last-minute hotel deals. Aan het eind van vorig jaar maakte Hotels.com bekend dat zij de Android app gaan updaten, zodat draagbare toestellen direct naar hun polsen notificaties ontvangen door een vibrerende alert.

Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over Hotels.com

Hotels.com™ wordt beheerd door Hotels.com L.P. en is een toonaangevende online website voor het boeken van accommodaties. Deze variëren van internationale ketens en all-inclusive resorts tot lokale favorieten en bed & breakfasts, en gaan gepaard met alle informatie die nodig is om het ideale verblijf te boeken.

© 2016 Hotels.com, L.P., Hotels.com, Dat spreekt voor zich en het logo van Hotels.com zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Hotels.com, L.P. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere genoemde handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaren.

berichten