Wereldwijde hotelprijzen stijgen voor het vijfde jaar op rij

De prijzen per hotelovernachting, betaald door reizigers van over de hele wereld, zijn met 3% gestegen in 2014, zo blijkt uit de laatste Hotel Price Index van Hotels.com.

03 MAART 2015, AMSTERDAM, THE NETHERLANDS
Samenvatting
Tegelijkertijd met het toenemende vertrouwen in het economische herstel, met name in Europa, en het verhogen van het reisbudget van de consument, is de gemiddelde prijs van een hotelkamer in 2014 wereldwijd met 3% gestegen ten opzichte van 2013, zo blijkt uit de laatste Hotel Price Index (HPI) van Hotels.com.

De HPI stond aan het eind van 2014 op 113, 13 punten hoger dan de beginwaarde van de HPI in 2004 en gelijk aan de score in 2008. De HPI staat nog wel vier punten lager dan het hoogtepunt in 2007.

Van de zes regio’s in de HPI stegen er vier dit jaar, waarbij de ene regio daalde en de ander steeg. Met een sterke economie en een groeiende Dollar was Noord-Amerika de grootste stijger (+5%), 2% hoger is dan het resultaat in 2013.

Twee regio’s rapporteerden een Index groei van 4%. De Caraïben heeft een record behaald van 137, wat de hoogste regionale index groei ooit is. De oorzaak hiervan was de sterke US Dollar en de populariteit van de Caraïben onder Amerikaanse reizigers. Daarnaast genoten Europa en het Midden-Oosten van de snelste groei in zeven jaar; veel landen in deze regio’s rapporteerden namelijk in 2014 een record aantal reizigers.

Latijns-Amerika registreerde een index stijging van 2%. Brazilië, de host van het WK, overtrof alle verwachtingen op het gebied van ‘hospitality’. Het was een unieke kans voor het land om te laten zien wat voor topklasse accommodaties en services zij te bieden hebben.

Voor Oceanië is de index dit jaar gelijk gebleven. Als gevolg van de zwakke Australische Dollar wordt er wel voorspeld dat deze regio in 2015 meer reizigers zal gaan trekken.

De index voor Azië is met 2% gedaald. De HPI laat wel zien dat Azië nog steeds uitstekende waardes biedt voor reizigers en dit blijft doen.

Percentage gemiddelde prijsstijging in actuele prijzen betaald voor hotelkamers in 2014

Regio                               % verschil           Index
Noord-Amerika                        5%                  116          
Caraïben                                   4%                  137
Europa & Midden-Oosten      4%                  108  
Latijns-Amerika                        2%                  131 
Oceanië                                    0%                  123
Azië                                          -2%                  104
Wereldwijd                              3%                  113  


Het volledige rapport kunt u hier lezen.
Lees hier het persbericht 'Hotelprijzen in Nederland gestegen met 2%'

Citaten
"Ondanks de stijging van afgelopen jaar heeft Hotels.com zijn hoogtepunt van zeven jaar geleden nog niet bereikt; wat goed nieuws is voor de consument. Elk jaar is uniek in de reisindustrie met kansen en uitdagingen, en 2014 was hier geen uitzondering op. Wereldwijde gebeurtenissen, zoals de Olympische Spelen in Sotsji en het WK voetbal, zorgden ervoor dat veel reizigers op plekken kwamen waar ze normaal niet zouden komen. Onvoorziene tragedies zoals de Ebola epidemie, de verdwijning van Malaysian Airlines MH370 en het verlies van MH17, lieten op hun beurt duidelijke sporen achter." Johan Svanstrom, President van Hotels.com
"Meer dan 1.1 miljard reizigers gingen naar het buitenland in 2014. Dit aantal is met 5% gegroeid ten opzichte van 2013. Er wordt geschat dat wereldwijd de binnenlandse vluchten vier tot vijf keer dit getal zijn. Toerisme is een competitieve en veerkrachtige industrie met landen die vechten om waardevolle reizigers aan te trekken door het verbeteren van infrastructuur, het uitbreiden van hospitality- en entertainmentmogelijkheden en de minder strenge eisen voor visa. Reizen verbreedt je horizon en verlegt je grenzen, dus ga de wereld ontdekken." Johan Svanstrom, President van Hotels.com
Afbeeldingen
Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over Hotels.com

Hotels.com™ wordt beheerd door Hotels.com L.P. en is een toonaangevende online website voor het boeken van accommodaties. Deze variëren van internationale ketens en all-inclusive resorts tot lokale favorieten en bed & breakfasts, en gaan gepaard met alle informatie die nodig is om het ideale verblijf te boeken.

© 2016 Hotels.com, L.P., Hotels.com, Dat spreekt voor zich en het logo van Hotels.com zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Hotels.com, L.P. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere genoemde handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaren.

berichten