Hotelprijzen in Nederland gestegen met 2% in 2014

Reizigers betaalden het meest voor een hotelovernachting in Amsterdam, zo blijkt uit de laatste Hotel Price Index (HPI) van Hotels.com

03 MAART 2015, AMSTERDAM, THE NETHERLANDS
Samenvatting
De gemiddelde prijs per hotelovernachting in Nederland, betaald door reizigers van over de hele wereld, is met 2% licht gestegen in 2014. Dit blijkt uit de vandaag gepresenteerde Hotel Price Index (HPI) van Hotels.com. In Amsterdam betaalden reizigers het meest voor een hotelovernachting. Van de acht Nederlandse bestemmingen in de HPI kenden maar liefst vijf steden een prijsdaling.

In Nederland betaalden reizigers gemiddeld 121 euro voor een hotelovernachting in 2014. Dit is vergelijkbaar ten opzichte van 2013. Amsterdam bleef de bestemming waar reizigers gemiddeld het meest betaalden voor een hotelovernachting, namelijk 141 euro, na een stijging van 4% ten opzichte van 2013. Op plaats twee en drie volgen Maastricht (110 euro) en Den Haag / Utrecht (102 euro).

Bestemming                   2014          2013          %
Amsterdam                      €141          €135          4%
Maastricht                        €110          €113          -3% 
Utrecht                             €102          €99            3%
Den Haag                         €102          €104          -2%
Haarlem                           €97            €102          -5%
Rotterdam                        €90            €94            -5%
Eindhoven                        €87            €89            -2%
Groningen                        €83            €83             0%

2014 was wederom een bewogen jaar voor Nederland, met een aantal belangrijke evenementen zoals de viering van het 200 jarige bestaan van de Nederlandse Grondwet, de eerste keer dat Koningsdag werd gevierd en het zangduo Waylon en Ilse DeLange werden internationaal in de schijnwerpers gezet door hun Eurovisie Songfestival optreden in Kopenhagen. Ook zorgde de opening van de Markthal in Rotterdam voor veel internationale belangstelling.

In Amsterdam stegen de hotelprijzen het sterkst, met gemiddeld 4% naar 141 euro per overnachting. De hoofdstad wordt nog steeds internationaal geroemd om zijn indrukwekkende musea. Zo bezocht bijvoorbeeld president Barack Obama ‘De Nachtwacht’ in het Rijksmuseum medio maart en had het Anne Frank Huis wederom een record aantal internationale bezoekers.

Wereldwijd is de gemiddelde prijs van een hotelovernachting gestegen met 3% in 2014. Dit betekent dat de hotelprijzen nu vijf opeenvolgende jaren van groei hebben gekend, na aanzienlijk te zijn gedaald tijdens financiële crisis van 2008/2009.

Het volledige rapport kunt u hier lezen.
Lees hier het persbericht 'Wereldwijde hotelprijzen stijgen voor het vijfde jaar op rij'

Afbeeldingen
Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over Hotels.com

Hotels.com™ wordt beheerd door Hotels.com L.P. en is een toonaangevende online website voor het boeken van accommodaties. Deze variëren van internationale ketens en all-inclusive resorts tot lokale favorieten en bed & breakfasts, en gaan gepaard met alle informatie die nodig is om het ideale verblijf te boeken.

© 2016 Hotels.com, L.P., Hotels.com, Dat spreekt voor zich en het logo van Hotels.com zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Hotels.com, L.P. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere genoemde handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaren.

berichten