Europeanen willen massaal reizen met de kerstdagen

10 DECEMBER 2014, AMSTERDAM, THE NETHERLANDS
Samenvatting
Europeanen zijn massaal van plan dit jaar met de kerst te reizen, zo blijkt uit een nieuw wereldwijd onderzoek van Hotels.com. Ruim 59% van de ondervraagden geeft aan de kerstdagen in het buitenland of op een andere plaats in hun eigen land, te willen vieren. Ook Nederlanders reizen graag tijdens de kerstdagen. 49% is van plan om Kerstmis op een andere plek in Nederland te vieren en 25% in het buitenland.

Het onderzoek dat de voorkeuren van mensen tijdens kerst in kaart brengt, laat ook zien dat Europeanen die naar het buitenland gaan tijdens de kerstdagen, dit doen om quality time te hebben met hun naasten (32%). Daarnaast willen de ondervraagden graag tijdens kerst iets nieuws proberen of een nieuwe kerstervaring op doen (beiden 13%) en wil 12% de winter ervaren op een koude bestemming.

Uit het onderzoek blijkt ook dat 67% van de Europeanen het liefst de kerst viert in de zon, terwijl 33% het liefst op de latten staat tijdens deze dagen. Zonnig oord of sneeuw, een klassieke kerstboom hoort erbij. 66% van de ondervraagden verkiest deze namelijk boven de palmboom.

Nederlanders (26%) zijn gemiddeld dus iets reislustiger dan de gemiddelde Europeaan (22%) tijdens de kerstdagen, waarbij zij minder waarde hechten aan de traditionele manier van kerst vieren, namelijk thuis met familie. 

Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over Hotels.com

Hotels.com™ wordt beheerd door Hotels.com L.P. en is een toonaangevende online website voor het boeken van accommodaties. Deze variëren van internationale ketens en all-inclusive resorts tot lokale favorieten en bed & breakfasts, en gaan gepaard met alle informatie die nodig is om het ideale verblijf te boeken.

© 2016 Hotels.com, L.P., Hotels.com, Dat spreekt voor zich en het logo van Hotels.com zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Hotels.com, L.P. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere genoemde handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaren.

berichten