Steeds meer reizigers boeken hotel onderweg

Mobiele apps vaak gebruikt voor last minute boekingen ‘on the go’

27 JUNI 2014, AMSTERDAM
Samenvatting
Heb je al wel een vakantie of stedentrip gepland, maar nog geen overnachting geboekt? Geen paniek. Reizigers zoeken en boeken steeds vaker last minute hotelovernachtingen met hun smartphone of tablet. Dit blijkt uit gegevens van Hotels.com. Reizigers gebruiken de mobiele app van de boekingssite vooral tijdens de reis. De mogelijkheid om onderweg hotels te boeken biedt vrijheid, zekerheid en gemak.

Bijna een derde (31 procent) van alle mobiele boekingen die reizigers uit Europa in het eerste kwartaal van dit jaar maakten via de app van Hotels.com, was bestemd voor een overnachting op dezelfde of de volgende dag. Meer dan de helft (54 procent) van alle mobiele hotelboekingen was voor een kort verblijf van één nacht. Deze cijfers laten zien dat veel reizigers de mobiele app gebruiken om ‘on the go’ een hotelkamer te zoeken en boeken.

Meestal een viersterrenhotel

In de eerste drie maanden van dit jaar boekten reizigers uit Europa via de mobiele app van Hotels.com het vaakst een viersterrenhotel. Dat geldt ook voor mobiele boekers uit Nederland. iPhone en iPad gebruikers hebben een voorkeur voor viersterrenaccommodaties, terwijl gebruikers van Android vaker kiezen voor een driesterrenhotel. Reizigers uit Nederland zochten via de mobiele app van Hotels.com het vaakst naar hotels in Amsterdam, gevolgd door Parijs, New York, Londen en Barcelona.

Nieuwe manier van reizen

Mobiele apps bieden een nieuwe reiservaring. Zo hebben reizigers via de app van Hotels.com toegang tot ruim 290.000 hotels en 20.000 exclusieve last minute aanbiedingen, waardoor zij altijd en overal een geschikte hotelkamer kunnen zoeken in de directe omgeving. Bovendien maken mobiele apps reizigers minder afhankelijk van vooropgezette reisplannen en beter voorbereid op onvoorziene omstandigheden. Backpackers en roadtrippers bijvoorbeeld kunnen zorgeloos op pad gaan en onderweg een hotelovernachting boeken.

Hotels.com lanceerde eerder een serie spectaculaire Xtreme Booking video’s die de snelheid en het gemak van de mobiele app tonen: Hotel booked in freefall, Running with the bulls en White water booking. De gratis apps van Hotels.com zijn beschikbaar in de App Store, via Google play en in de Windows Store. 

Citaten
"Mobiel boeken is een steeds belangrijkere wens van moderne reizigers. Zij beslissen last minute over hun reisplannen, laten zich ter plekke inspireren en zijn altijd en overal verbonden met het internet. Met onze mobiele apps hebben reizigers de vrijheid om onderweg eenvoudig hotelkamers te boeken die perfect aan hun wensen voldoen. Bovendien kunnen reizigers de boekingen altijd nakijken op hun smartphone of tablet, ook zonder internetverbinding." Alison Couper van Hotels.com
Afbeeldingen
Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over Hotels.com

Hotels.com™ wordt beheerd door Hotels.com L.P. en is een toonaangevende online website voor het boeken van accommodaties. Deze variëren van internationale ketens en all-inclusive resorts tot lokale favorieten en bed & breakfasts, en gaan gepaard met alle informatie die nodig is om het ideale verblijf te boeken.

© 2016 Hotels.com, L.P., Hotels.com, Dat spreekt voor zich en het logo van Hotels.com zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Hotels.com, L.P. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere genoemde handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaren.

berichten