Albufeira in trek bij Nederlandse vakantiegangers

Hotels.com ziet zoekopdrachten naar zonnige bestemmingen toenemen

28 MEI 2014, AMSTERDAM
Samenvatting
Veel Nederlanders zijn in de afgelopen weken op zoek gegaan naar zonnige Europese vakantiebestemmingen. De belangstelling voor een verblijf in Albufeira lijkt het sterkst te stijgen. Dit blijkt uit gegevens van boekingssite Hotels.com.

Tussen 1 april en 15 mei 2014 vergeleek Hotels.com het aantal zoekopdrachten van Nederlandse reizigers naar Europese zonbestemmingen met dezelfde periode vorig jaar. In de afgelopen weken nam de vraag naar een groot aantal populaire bestemmingen sterk toe op de boekingssite.

Snelst stijgende zonbestemmingen op Hotels.com onder Nederlandse reizigers (1 april t/m 15 mei 2014 ten opzichte van dezelfde periode in 2013):

  1. Albufeira (167%)
  2. Kaş (102%)
  3. Sevilla (98%)
  4. Tenerife (75%)
  5. Bodrum (71%)
  6. Santorini (56%)
  7. Rhodos (29%)
  8. Fuerteventura (16%)
  9. Cyprus (13%)
  10. Ibiza (11%)

Albufeira is de snelste stijger onder Nederlandse reizigers. Het aantal zoekopdrachten naar hotelovernachtingen in de Portugese badplaats nam met 167 procent toe ten opzichte van vorig jaar. De kustplaats aan de Atlantische Oceaan biedt toeristen een uitgestrekt zandstrand, een moderne jachthaven en een levendig centrum.

Op de tweede plaats volgt de Turkse badplaats Kaş met een stijging van 102 procent. Nederlandse reizigers lijken het schilderachtige plaatsje, gelegen in een fraaie Zuid-Turkse baai, definitief te hebben ontdekt.

De enige stedenbestemming in de top van de lijst is Sevilla, met een stijging van 98 procent. Sevilla is een van de meest zuidelijke en warmste steden van Europa.

De overige bestemmingen in de top van de lijst waarvan de populariteit onder Nederlandse reizigers in de afgelopen weken is gestegen zijn Tenerife (75 procent), Bodrum (71 procent), Santorini (56 procent), Rhodos (29 procent), Fuerteventura (16 procent), Cyprus (13 procent) en Ibiza (11 procent). 

Afbeeldingen
Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over Hotels.com

Hotels.com™ wordt beheerd door Hotels.com L.P. en is een toonaangevende online website voor het boeken van accommodaties. Deze variëren van internationale ketens en all-inclusive resorts tot lokale favorieten en bed & breakfasts, en gaan gepaard met alle informatie die nodig is om het ideale verblijf te boeken.

© 2016 Hotels.com, L.P., Hotels.com, Dat spreekt voor zich en het logo van Hotels.com zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Hotels.com, L.P. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere genoemde handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaren.

berichten