Hotelprijzen in aantrekkelijke Toscaanse steden

Reizigers betalen minder voor overnachtingen in San Gimignano, Siena en Lucca

21 MEI 2014, AMSTERDAM
Samenvatting
Zodra de zomer zich aandient gaan de gedachten van veel reizigers uit naar bloeiende landschappen en zonovergoten steden en stranden. De Italiaanse regio Toscane biedt het beste van deze werelden. Ben je van plan om binnenkort een Toscaanse stad te bezoeken? De Hotel Price Index (HPI) van boekingssite Hotels.com verschaft inzicht in de hotelkamerprijzen.

Reizigers afkomstig uit de eurozone betaalden in 2013 gemiddeld 122 euro per hotelovernachting in Italië. Dit is een stijging van 2 procent ten opzichte van 2012. De Toscaanse steden in de HPI laten een wisselend beeld zien: drie steden noteerden een prijsdaling, in drie steden gingen de hotelprijzen omhoog en in één stad bleef de gemiddeld betaalde hotelprijs gelijk.

Gemiddelde hotelprijzen per overnachting in Toscane betaald door reizigers uit de eurozone in 2013:

  1. Viareggio, €133 (0%)
  2. Florence, €128 (+1%)
  3. San Gimignano, €112 (-5%)
  4. Livorno, €109 (+1%)
  5. Siena, €107 (-3%)
  6. Lucca, €105 (-1%)
  7. Pisa, €91 (+1%)

Het middeleeuwse stadje San Gimignano, fraai gelegen op een Toscaanse heuvel, blijkt een aantrekkelijke bestemming voor reizigers. De hotelprijs daalde er het afgelopen jaar met vijf procent, naar gemiddeld 112 euro per overnachting. Voor een hotelkamer in het toeristische Siena betaalden reizigers gemiddeld 107 euro per overnachting in 2013, drie procent minder dan in 2012. Ook in de historische stad Lucca zakte de hotelprijs licht: met één procent naar gemiddeld 105 euro per overnachting.

In Viareggio bleven de hotelprijzen gelijk. Reizigers betaalden gemiddeld 133 euro per overnachting in de badplaats aan de Ligurische Zee. Hiermee bleef Viareggio, dat onder meer bekend staat om haar zomerse carnaval, de Toscaanse stad waar reizigers het meest spendeerden per hotelovernachting.

De overige Toscaanse bestemmingen in de HPI zijn cultuurstad Florence (gemiddeld 128 euro per overnachting), havenstad Livorno (109 euro) en de toeristische trekpleister Pisa (91 euro). Deze steden lieten het afgelopen jaar een lichte prijsstijging zien van één procent.

Afbeeldingen
Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over Hotels.com

Hotels.com™ wordt beheerd door Hotels.com L.P. en is een toonaangevende online website voor het boeken van accommodaties. Deze variëren van internationale ketens en all-inclusive resorts tot lokale favorieten en bed & breakfasts, en gaan gepaard met alle informatie die nodig is om het ideale verblijf te boeken.

© 2016 Hotels.com, L.P., Hotels.com, Dat spreekt voor zich en het logo van Hotels.com zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Hotels.com, L.P. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere genoemde handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaren.

berichten