Genève...Baas van de ‘Club’

Clubsandwich voor tweede jaar op rij duurst in Genève

13 MEI 2014, AMSTERDAM
Samenvatting
Genève heeft haar koppositie behouden als duurste stad ter wereld om een clubsandwich te bestellen, zo blijkt vandaag uit onderzoek van Hotels.com. Een clubsandwich kost in Genève gemiddeld €23,57. De Club Sandwich Index (CSI) van Hotels.com biedt vakantiegangers een indicatie van de prijzen in bestemmingen door de klassieke hotelsandwich met kip, bacon, ei, sla en mayonaise te gebruiken als graadmeter voor betaalbaarheid.

In 28 landen is de gemiddelde CSI-prijs berekend aan de hand van de bedragen die hotelgasten daadwerkelijk betalen voor een clubsandwich in 30 drie-, vier- en vijfsterren hotels gevestigd in hoofdsteden en belangrijke toeristensteden. Wereldwijd werden in totaal 840 hotels geraadpleegd.

De derde editie van de Index toont niet alleen wereldwijd de verandering van de prijs van een clubsandwich, maar ook het effect van wisselkoersschommelingen. Reizigers zullen met tevredenheid constateren dat de prijzen op veel plaatsen zijn gedaald.

In Genève lopen de prijzen van een ‘club’ uiteen van maximaal €31,27 in een vijfsterrenhotel tot €11,10 in een driesterrenhotel. Parijs, een vermaarde culinaire hotspot, volgt op plaats twee met een gemiddelde prijs van €21,23. Helsinki nam de derde plaats over van Oslo met €17,61; in de Finse hoofdstad steeg de gemiddelde prijs van een clubsandwich ten opzichte van 2013.

Ook in Amsterdam betalen reizigers iets meer voor een ‘club’ dan een jaar geleden. De stad is terug te vinden op de twaalfde plaats in de lijst met een gemiddelde prijs van €13,13. Dit is een lichte stijging ten opzichte van 2013 (€12,82) en 2012 (€12,63).

De Indiase hoofdstad New Delhi blijft met een gemiddelde prijs van slechts €6,35 de voordeligste bestemming om een clubsandwich te bestellen. Ook enkele andere toeristische bestemmingen zijn relatief aantrekkelijk geprijsd, waaronder Madrid (€11,52), Rio de Janeiro (€10,58) en Bangkok (€8,66). In Sydney daalde de prijs van een clubsandwich het sterkst, van €15,80 in 2013 naar €12,24 in 2014. 

Citaten
"De Club Sandwich Index biedt reizigers een simpele vergelijking van wat hun geld waard is in verschillende landen door gebruik te maken van een van de meest voorkomende items op hotelmenu’s. In veel landen daalde de prijs van een clubsandwich opnieuw. Dit is goed nieuws voor reizigers, zij krijgen in het buitenland meer waar voor hun geld. Zit je weer eens in Genève te smullen van een club, vergeet dan niet dat je er in New Delhi voor dezelfde prijs bijna drie meer zou krijgen!" Alison Couper van Hotels.com
Afbeeldingen
Documenten
Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over Hotels.com

Hotels.com™ wordt beheerd door Hotels.com L.P. en is een toonaangevende online website voor het boeken van accommodaties. Deze variëren van internationale ketens en all-inclusive resorts tot lokale favorieten en bed & breakfasts, en gaan gepaard met alle informatie die nodig is om het ideale verblijf te boeken.

© 2016 Hotels.com, L.P., Hotels.com, Dat spreekt voor zich en het logo van Hotels.com zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Hotels.com, L.P. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere genoemde handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaren.

berichten