Muscat meest exclusieve hotelstad ter wereld

Hotels.com presenteert Top 10 exclusieve steden waar reizigers het meest spenderen aan een hotelovernachting

06 MEI 2014, AMSTERDAM
Samenvatting
Het afgelopen jaar betaalden reizigers in Muscat gemiddeld het hoogste bedrag voor een hotelovernachting. Dit blijkt uit de Hotel Price Index van boekingssite Hotels.com. De hotelexperts zetten tien exclusieve steden op een rijtje waar reizigers in 2013 het meest spendeerden per hotelovernachting.* Voor een overnachting in welke van deze steden zou jij in de buidel tasten?

Reizigers uit de eurozone spendeerden in Muscat gemiddeld 234 euro per overnachting in 2013. Hoewel de hotelprijzen in de Omaanse hoofdstad het afgelopen jaar met 7% daalden ten opzichte van 2012, bleef Muscat de meest exclusieve hotelstad ter wereld. De bekendheid van Oman onder Nederlandse en internationale reizigers is groeiende. Dit resulteert in de bouw van nieuwe accommodaties in het sultanaat.

Op plaats twee volgt Rio de Janeiro. Reizigers besteedden in de Braziliaanse miljoenenstad gemiddeld 194 euro per hotelovernachting. New York bezet de derde positie in de lijst, bezoekers betaalden er gemiddeld 190 euro per overnachting in 2013.

Stijgers en dalers

In zeven van de tien meest exclusieve hotelsteden ter wereld gingen de hotelprijzen het afgelopen jaar omlaag. Net als in Muscat betaalden reizigers ook aanzienlijk minder voor een hotelovernachting in Rio de Janeiro (-9%). In New York bleven de prijzen nagenoeg gelijk (+1%). De enige steden in de Top 10 die een sterke hotelprijsstijging lieten zien zijn Dubai (+11%) en San Francisco (+6%).

Top 10 exclusieve steden waar reizigers uit de eurozone het meest betaalden in 2013

  1. Muscat, Oman (€234 | -7%)
  2. Rio de Janeiro, Brazilië (€194 | -9%)
  3. New York, VS (€190 | +1%)
  4. Dubai, VAE (€178 | +11%)
  5. Genève, Zwitserland (€163 | -7%)
  6. Moskou, Rusland (€163 | -4%)
  7. Boston, VS (€159 | -4%)
  8. Singapore, (€149 | -2%)
  9. Hongkong, (€145 | -5%)
  10. San Francisco, VS (€145 | +6%)

* De lijst bestaat uit steden met ten minste 100.000 inwoners. 

Afbeeldingen
Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over Hotels.com

Hotels.com™ wordt beheerd door Hotels.com L.P. en is een toonaangevende online website voor het boeken van accommodaties. Deze variëren van internationale ketens en all-inclusive resorts tot lokale favorieten en bed & breakfasts, en gaan gepaard met alle informatie die nodig is om het ideale verblijf te boeken.

© 2016 Hotels.com, L.P., Hotels.com, Dat spreekt voor zich en het logo van Hotels.com zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Hotels.com, L.P. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere genoemde handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaren.

berichten