Op vakantie in Super Mario land

25 jaar Game Boy: Hotels.com viert verjaardag van een cultproduct

25 APRIL 2014, AMSTERDAM
Samenvatting
Een prinses ontvoerd door een reuzenschildpad, in een wereld van tunnels en buizen die haar redder de weg moeten wijzen. Deze week is het vijfentwintig jaar geleden dat de Game Boy de eerste huiskamers veroverde met een van de bekendste spellen ter wereld: Super Mario. Voor wie maar geen genoeg krijgt van de Italiaanse loodgieter, zocht boekingssite Hotels.com naar bestemmingen waar reizigers de Super Mario levels in het echt kunnen beleven.

De duistere onderwereld van Berlijn

In Berlijn kunnen reizigers zich, net als Mario, onder het aardoppervlak bewegen. Bezoekers van de Berliner Unterwelten worden rondgeleid door een enorm stelsel van bunkers, tunnels en kelders onder de Duitse hoofdstad. Elke ondergrondse ruimte heeft een eigen geschiedenis. Sommige deden dienst als gistkamer of opslagplaats van een brouwerij, andere werden gebruikt tijdens oorlogen. Anders dan Mario hoeven bezoekers niet bang te zijn in het donker, vleesetende planten groeien er niet. Hotel Holiday Inn Berlin Mitte ligt niet ver van de ingang van de Berlijnse onderwereld.

Het koude ijslandschap van Patagonië

Smelt je hart van Super Mario’s ijslandschap? Dan ben je op de juiste plek bij de Perito Moreno gletsjer in het Argentijnse deel van Patagonië. Deze ruim 250 vierkante kilometer grote gletsjer in Nationaal park Los Glaciares is een van de grootste trekpleisters van Argentinië. Veel bezoekers verkennen de ijzige gletsjerspleten en grotten te voet. De Super Mario kenners zijn op hun hoede voor vallende ijspegels. De gletsjertours starten in El Calafate, een plaats gelegen aan het Argentinomeer. Hier zijn verschillende hotels te vinden, waaronder het Alto Calafate Hotel Patagonico.

De kleurrijke onderwaterwereld van Belize

In Belize kunnen gamers zich onderdompelen in Super Mario’s onderwaterwereld. Het Belize Barrier Reef is na het Australische Great Barrier Reef het grootste koraalrif ter wereld. In de wateren rond de Caribische koraaleilanden leven meer dan 350 vissoorten. Een bijzonder verschijnsel hier is de Blue Hole, een gezonken grot die aan het wateroppervlak voor een enorme blauwe cirkel zorgt. In de 130 meter diepe onderwatergrot beleven duikers een onvergetelijke ontdekkingstocht. Op slechts enkele minuten varen van de grot ligt de Itza Lodge.

De uitgestrekte woestijn rond rotsstad Petra

Ligt het Mario-level in de droge woestijn je beter? Op naar het zonnige en zanderige Jordanië! Rotsstad Petra is het perfecte vertrekpunt voor een avontuur. De verborgen stad is deels uit de rotsen gehakt en enkel bereikbaar via een smal bergpad of door een lange rotskloof, de Siq. Ten zuiden van Petra ligt Wadi Rum, de grootste vallei van Jordanië. Van hieruit verkennen veel toeristen te voet of per kameel het landschap, dat doet denken aan Super Mario’s woestijnlevel. Overnachten in Petra? Midden in de historische wijk ligt het Moevenpick Resort Petra.

De gloeiende lavastromen van Tanna

Gaat jouw hart sneller kloppen van de lavastromen in Super Mario’s vulkaanlevel? Dan is Tanna een ideale bestemming. Tanna is een van de ruim tachtig eilanden van Vanautu, gelegen in de Stille Oceaan ten oosten van Australië. Op het eiland bevindt zich de 361 meter hoge vulkaan Yasur. De vulkaan is makkelijk toegankelijk, maar laat niet met zich spotten. Aan de rand van de krater zijn reizigers getuige van een bijzonder schouwspel. De vulkaan spuwt keer op keer lava en gesteente omhoog. Neem wel een voorbeeld aan Mario en zoek op tijd dekking voor de hete vuurballen. De Friendly Bungalows op Tanna zijn geschikt voor een ontspannen nacht na een avontuurlijke dag.

Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over Hotels.com

Hotels.com™ wordt beheerd door Hotels.com L.P. en is een toonaangevende online website voor het boeken van accommodaties. Deze variëren van internationale ketens en all-inclusive resorts tot lokale favorieten en bed & breakfasts, en gaan gepaard met alle informatie die nodig is om het ideale verblijf te boeken.

© 2016 Hotels.com, L.P., Hotels.com, Dat spreekt voor zich en het logo van Hotels.com zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Hotels.com, L.P. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere genoemde handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaren.

berichten