Top 5 mediterrane strandsteden

Hotels.com selecteert Zuid-Europese steden voor reizigers die stad en strand willen combineren

03 APRIL 2014, AMSTERDAM
Samenvatting
Langs de glinsterende kustlijnen van oceanen zijn wereldwijd honderden steden gebouwd. De stranden van deze steden bieden locals en bezoekers een plek om de stadsdrukte te ontvluchten. Hotels.com ging in Zuid-Europa op zoek naar de vijf beste strandsteden, waar reizigers een bruisende stedentrip kunnen combineren met een relaxte strandvakantie.

Lissabon is gebouwd op zeven heuvels, op de plek waar rivier de Taag uitmondt in de Atlantische Oceaan. Net buiten de Portugese hoofdstad vinden locals en reizigers de prachtige stranden van onder meer Oeiras, Carcavelos, Estoril, Cascais en Caparica. De stranden zijn uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer, maar er zitten ook verborgen pareltjes tussen, waar reizigers kunnen bijkomen tussen de rotspartijen. Lissabon is de voordeligste strandstad om te overnachten. In 2013 betaalden reizigers er gemiddeld 78 euro per hotelovernachting, zo blijkt uit de Hotel Price Index van Hotels.com. 

Athene is vooral bekend vanwege de vele overblijfselen uit de Romeinse en Griekse oudheid, met de Akropolis als historisch hoogtepunt. Veel reizigers weten niet dat de Griekse hoofdstad ook beschikt over schitterende witte zandstranden. Langs de Atheense Rivièra, net buiten de stad, kunnen bezoekers op verschillende stranden verkoeling zoeken. De lange kuststrook bestaat uit betaalde en vrij toegankelijke stranden. De stranden waar bezoekers moeten betalen beschikken over luxe faciliteiten, de gratis stranden zijn meer basic. In Athene betaalden reizigers gemiddeld 79 euro per hotelovernachting in 2013.

Nice is al jaren een van de grootste trekpleisters aan de Côte d’Azur in Zuid-Frankrijk. Het historische stadscentrum staat bol van de schilderachtige smalle straatjes, lokale markten en beroemde musea, en ademt nog altijd een ontspannen en intieme sfeer. Langs de beroemde Promenade des Anglais zijn talloze stranden, hotels en casino’s te vinden. Veruit de meeste stranden aan deze mondaine boulevard tussen het oude centrum en het vliegveld van Nice zijn bezaaid met kiezels en stenen, maar er zijn ook zandstranden aangelegd. In Nice betaalden hotelgasten gemiddeld 113 euro per overnachting in 2013.

Barcelona is de Europese strandstad bij uitstek. Het populairste strand, Playa Barceloneta, is ruim anderhalve kilometer lang en bereikbaar per metro. Ten noorden van de stad ligt de Costa del Maresme, die bij badplaats Blanes overgaat in de Costa Brava. Ten zuiden van Barcelona liggen de stranden van Castelldefels en Sitges. Barcelona zou ook zonder deze indrukwekkende kustlijn een stad zijn van wereldformaat, met talloze architectonische hoogtepunten, prachtige musea en een bruisend nachtleven. Het afgelopen jaar betaalden reizigers in Barcelona gemiddeld 114 euro per hotelovernachting.

Venetië is niet aan het water gebouwd, maar er op. Bezoekers zijn doorgaans het meest geïnteresseerd in een gondeltocht door de kronkelende kanalen in de Italiaanse stad, gevolgd door een espresso op het wereldberoemde Piazza San Marco. Wie tijd over heeft, moet Lido di Venezia ontdekken. De badplaats is gelegen op eiland Lido voor Venetië, met een enorme kuststrook langs de Adriatische Zee. De meeste stranden horen bij hotels, maar Lido di Venezia heeft ook stranden die vrij toegankelijk zijn. In Venetië betaalden reizigers in 2013 gemiddeld 141 euro per hotelovernachting.

Top 5 mediterrane strandsteden. Gemiddelde hotelprijzen per overnachting betaald door reizigers uit de eurozone in 2013:

  1. Lissabon (€78)
  2. Athene (€79)
  3. Nice (€113)
  4. Barcelona (€114)
  5. Venetië (€141)
Afbeeldingen
Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over Hotels.com

Hotels.com™ wordt beheerd door Hotels.com L.P. en is een toonaangevende online website voor het boeken van accommodaties. Deze variëren van internationale ketens en all-inclusive resorts tot lokale favorieten en bed & breakfasts, en gaan gepaard met alle informatie die nodig is om het ideale verblijf te boeken.

© 2016 Hotels.com, L.P., Hotels.com, Dat spreekt voor zich en het logo van Hotels.com zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Hotels.com, L.P. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere genoemde handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaren.

berichten