Hotelprijzen in Nederland gedaald met 1% in 2013

Reizigers betaalden het meest voor een hotelovernachting in Amsterdam, zo blijkt uit de laatste Hotel Price Index (HPI)van Hotels.com

04 MAART 2014, AMSTERDAM
Samenvatting
De gemiddelde prijs per hotelovernachting in Nederland, betaald door reizigers van over de hele wereld, is met 1% licht gedaald in 2013. Dit blijkt uit de vandaag gepresenteerde Hotel Price Index (HPI) van Hotels.com. In Amsterdam betaalden reizigers het meest voor een hotelovernachting. Van de acht Nederlandse bestemmingen in de HPI kenden drie steden een prijsdaling, in de andere vijf steden gingen de hotelprijzen omhoog.

In Nederland betaalden reizigers gemiddeld 120 euro voor een hotelovernachting in 2013. Dit is een lichte daling van 1% ten opzichte van 2012. Amsterdam bleef de bestemming waar reizigers gemiddeld het meest betaalden voor een hotelovernachting, namelijk 135 euro, na een stijging van 2% ten opzichte van 2012. Op plaats twee en drie volgen Maastricht (113 euro) en Den Haag (104 euro).

2013 was een bewogen jaar voor Amsterdam, met een aantal belangrijke evenementen zoals het vierhonderdjarig bestaan van de grachtengordel, de heropening van het Rijksmuseum in april en de finale van de UEFA Europa League in mei. Ook de inhuldiging van koning Willem-Alexander plaatste Nederland en Amsterdam internationaal in de schijnwerpers.

In Rotterdam stegen de hotelprijzen het sterkst, met gemiddeld 4% naar 94 euro per overnachting. De Maasstad wordt internationaal geroemd om zijn indrukwekkende skyline en veelzijdige architectuur. Reisgids Rough Guides plaatste Rotterdam onlangs in de top tien must-see steden voor het komende jaar.

Wereldwijd is de gemiddelde prijs van een hotelovernachting gestegen met 3% in 2013. Dit betekent dat de hotelprijzen nu vier opeenvolgende jaren van groei hebben gekend, na aanzienlijk te zijn gedaald tijdens financiële crisis van 2008/2009.

Afbeeldingen
Contactpersonen
Over Hotels.com

Hotels.com™ wordt beheerd door Hotels.com L.P. en is een toonaangevende online website voor het boeken van accommodaties. Deze variëren van internationale ketens en all-inclusive resorts tot lokale favorieten en bed & breakfasts, en gaan gepaard met alle informatie die nodig is om het ideale verblijf te boeken.

© 2016 Hotels.com, L.P., Hotels.com, Dat spreekt voor zich en het logo van Hotels.com zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Hotels.com, L.P. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere genoemde handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaren.

berichten