Meer buitenlandse reizigers op zoek naar hotel in Nederland

05 FEBRUARI 2014, AMSTERDAM
Samenvatting
Het aantal buitenlandse reizigers dat op zoek ging naar een hotelkamer in Amsterdam of Rotterdam is aanzienlijk gestegen in het afgelopen jaar. Dit blijkt uit cijfers van Hotels.com. Amsterdam bleef in Nederland de meest bezochte hotelstad door buitenlandse reizigers. Rotterdam zit sterk in de lift.

In de top van de lijst van Hotels.com met de twintig Nederlandse bestemmingen waar buitenlandse reizigers het afgelopen jaar de meeste hotelovernachtingen boekten, vonden geen grote verschuivingen plaats. Amsterdam, Rotterdam en Den Haag gaan aan kop. Utrecht en Eindhoven volgen op plaats vier en vijf, voor Maastricht.


Hotels.com zag het aantal zoekopdrachten naar overnachtingen in Amsterdam, verricht door reizigers van over de hele wereld, vorig jaar met 9 procent toenemen. De hoofdstad verwelkomde 16 miljoen bezoekers in 2013, zo bleek onlangs uit de Amsterdam City Index. De bezettingsgraad van de hotelkamers in de stad was hoog (77,5 procent). Amsterdam stond internationaal in de belangstelling, met onder meer de heropening van het Rijksmuseum, de troonswisseling en de viering van het vierhonderdjarig bestaan van de grachtengordel.

Onder buitenlandse reizigers lijkt de populariteit van Rotterdam eveneens sterk te groeien. Hotels.com zag het aantal zoekopdrachten naar hotelovernachtingen in de Maasstad wereldwijd met maar liefst 17 procent stijgen in 2013. Rotterdam wordt internationaal geroemd om zijn indrukwekkende skyline en veelzijdige architectuur. Reisgids Rough Guides plaatste Rotterdam onlangs in de top tien must-see steden voor het komende jaar.

Top-20 populairste Nederlandse bestemmingen onder buitenlandse reizigers op Hotels.com in 2013:

1. Amsterdam
2. Rotterdam
3. Den Haag
4. Utrecht
5. Eindhoven
6. Maastricht
7. Leiden
8. Zaandam
9. Delft
10. Groningen
11. Haarlem
12. Breda
13. Nijmegen
14. Noordwijk
15. Amersfoort
16. Arnhem
17. Tilburg
18. Oegstgeest
19. Almere
20. Hilversum

Afbeeldingen
Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over Hotels.com

Hotels.com™ wordt beheerd door Hotels.com L.P. en is een toonaangevende online website voor het boeken van accommodaties. Deze variëren van internationale ketens en all-inclusive resorts tot lokale favorieten en bed & breakfasts, en gaan gepaard met alle informatie die nodig is om het ideale verblijf te boeken.

© 2016 Hotels.com, L.P., Hotels.com, Dat spreekt voor zich en het logo van Hotels.com zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Hotels.com, L.P. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere genoemde handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaren.

berichten