Hotels.com viert 10 miljoenste Welcome Rewards-lid

20 FEBRUARI 2014, AMSTERDAM
Samenvatting
Hotels.com, de toonaangevende boekingswebsite voor hotelovernachtingen, maakte vandaag bekend dat haar loyaliteitsprogramma Welcome Rewards de grens van tien miljoen leden is gepasseerd.

De aanmelding van het tien miljoenste Welcome Rewards-lid weerspiegelt een lange periode van groei voor het toonaangevend loyaliteitsprogramma. Sinds de lancering in 2008 is het aantal deelnemende reizigers aanzienlijk gestegen. Tot op heden werden al meer dan een miljoen overnachtingen toegewezen. De leden worden letterlijk beloond terwijl zij slapen. 


Deelnemers aan het Welcome Rewards-programma verdienen een gratis* overnachting bij elke tien geboekte overnachtingen in meer dan 100.000 hotels wereldwijd, zonder uitsluitsel van bepaalde data.

In 2013 bestond de Top 10 aan verzilverde overnachtingen in de regio Europa en het Midden-Oosten uit de volgende bestemmingen:

1. LONDEN
2. PARIJS
3. STOCKHOLM
4. KOPENHAGEN
5. NEW YORK
6. BARCELONA
7. BERLIJN
8. GÖTEBORG
9. OSLO
10. ROME

Clive Peoples, VP loyalty bij Hotels.com, zegt: “Tien miljoen leden is een gigantische mijlpaal, waar we heel erg trots op zijn. Het was onze bedoeling om een gebruiksvriendelijk programma op te zetten, dat onze klanten royaal zou belonen. Het is dan ook prachtig om Welcome Rewards continu te zien groeien.

We willen graag van deze gelegenheid gebruikmaken om al onze leden te bedanken voor hun voortdurende steun. Welcome Rewards is onze manier om iets terug te doen voor onze loyale klanten. Het biedt hen een gebruiksvriendelijk loyaliteitsprogramma dat echt loont.

*Volgens de algemene voorwaarden van Welcome Rewards zoals vermeld op www.hotels.com. Op de gratis overnachting zijn belastingen en toeslagen van toepassing.

Citaten
"Tien miljoen leden is een gigantische mijlpaal, waar we heel erg trots op zijn. Het was onze bedoeling om een gebruiksvriendelijk programma op te zetten, dat onze klanten royaal zou belonen. Het is dan ook prachtig om Welcome Rewards continu te zien groeien." Clive Peoples, VP loyalty bij Hotels.com
"We willen graag van deze gelegenheid gebruikmaken om al onze leden te bedanken voor hun voortdurende steun. Welcome Rewards is onze manier om iets terug te doen voor onze loyale klanten. Het biedt hen een gebruiksvriendelijk loyaliteitsprogramma dat echt loont." Clive Peoples, VP loyalty bij Hotels.com
Afbeeldingen
Contactpersonen
Over Hotels.com

Hotels.com™ wordt beheerd door Hotels.com L.P. en is een toonaangevende online website voor het boeken van accommodaties. Deze variëren van internationale ketens en all-inclusive resorts tot lokale favorieten en bed & breakfasts, en gaan gepaard met alle informatie die nodig is om het ideale verblijf te boeken.

© 2016 Hotels.com, L.P., Hotels.com, Dat spreekt voor zich en het logo van Hotels.com zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Hotels.com, L.P. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere genoemde handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaren.

berichten