Hotels.com Club Sand-Swiss Index

Clubsandwich duurst in Genève volgens Club Sandwich Index (CSI) van Hotels.com

12 JUNI 2013, AMSTERDAM
Samenvatting
Genève heeft Parijs overtroffen als de duurste stad ter wereld om een clubsandwich te bestellen, zo blijkt uit onderzoek van Hotels.com. In Genève kost een clubsandwich gemiddeld €23,35. Hotels.com biedt vakantiegangers met de Club Sandwich Index (CSI) een indicatie van de prijzen op hun bestemmingen, door het klassieke broodje kip, spek, ei, sla en mayonaise in te zetten als graadmeter voor betaalbaarheid.

De gemiddelde CSI-prijs per land is berekend op basis van de daadwerkelijk door hotelgasten betaalde bedragen voor een clubsandwich in dertig hotels, gevestigd in hoofdsteden en vooraanstaande toeristensteden. Wereldwijd zijn de prijzen onderzocht in 840 drie-, vier- en vijfsterrenhotels.


De tweede editie van de index toont niet alleen de wereldwijde ontwikkeling van de prijs van een clubsandwich, maar ook het effect van schommelende wisselkoersen. Reizigers zullen tevreden constateren dat de prijzen op veel plaatsen zijn gedaald. Hoewel Genève alle andere bestemmingen overtreft met een gemiddelde prijs van €23,35, daalde de prijs van de duurste clubsandwich ten opzichte van vorig jaar, toen Parijs de lijst aanvoerde met €25,13.

In Genève lopen de prijzen van een eenvoudige ‘club’ uiteen van een uitzonderlijke €39,78 in een vijfsterrenhotel tot een meer acceptabele €12,87 in een driesterrenhotel. Parijs, befaamd culinair hotspot en vorig jaar nog lijstaanvoerder, zakte naar plaats twee met een gemiddelde prijs van €21,05. De Franse hoofdstad wordt op korte afstand gevolgd door Oslo, dat zijn derde plaats behield met een gemiddelde prijs van €20,48.

Amsterdam is terug te vinden op plaats vijftien. Hotelgasten betalen er gemiddeld €12,82 voor een clubsandwich. Berlijn is met een gemiddelde prijs van €12,25 net iets voordeliger dan Amsterdam.

De Indiase hoofdstad New Delhi blijft met een gemiddelde prijs van slechts €7,00 de goedkoopste bestemming om een clubsandwich te bestellen. Ook andere populaire vakantiebestemmingen blijven relatief voordelig, onder meer Madrid (€11,36), Rio de Janeiro (€11,08) en Bangkok (€9,08).

Citaten
"“De clubsandwich is verkrijgbaar in hotels over de hele wereld. Het is een perfecte graadmeter voor kosten, die toeristen helpt bij het in kaart brengen van dagelijkse uitgaven aan eenvoudige zaken als eten en drinken. De prijsverschillen tussen dit jaar en vorig jaar zijn onderhevig aan verschillende factoren, zoals veranderingen van lokale voedselprijzen en wisselkoersschommelingen. Het mooie van de CSI is dat we reizigers met een simpele prijsvergelijking kunnen laten zien wat hun geld waard is in verschillende landen.”" Alison Couper van Hotels.com
Afbeeldingen
Contactpersonen
Over Hotels.com

Hotels.com™ wordt beheerd door Hotels.com L.P. en is een toonaangevende online website voor het boeken van accommodaties. Deze variëren van internationale ketens en all-inclusive resorts tot lokale favorieten en bed & breakfasts, en gaan gepaard met alle informatie die nodig is om het ideale verblijf te boeken.

© 2016 Hotels.com, L.P., Hotels.com, Dat spreekt voor zich en het logo van Hotels.com zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Hotels.com, L.P. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere genoemde handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaren.

berichten