Troonswisseling wakkert internationale vraag naar Amsterdam aan

Hotels.com ziet zoekopdrachten naar Amsterdamse hotels stijgen in Europa

31 JANUARI 2013, AMSTERDAM
Samenvatting
Koningin Beatrix maakte maandagavond bekend dat zij de macht op 30 april 2013 zal overdragen aan haar zoon kroonprins Willem-Alexander. De aankondiging van de troonswisseling lijkt een run op hotelovernachtingen in Amsterdam te veroorzaken onder reizigers uit heel Europa. Dit blijkt uit gegevens van de vooraanstaande hotelboekingswebsite Hotels.com.

In de uren en dagen volgend op de toespraak van koningin Beatrix zag Hotels.com de vraag naar hotelovernachtingen in Amsterdam sterk stijgen. In Nederland nam het aantal zoekopdrachten naar hotels in de hoofdstad met 67 procent toe ten opzichte van de voorgaande dagen.

Het nieuws over de troonsopvolging lijkt ook de populariteit van Amsterdam onder buitenlandse reizigers te vergroten. Op de Russische website van Hotels.com steeg het aantal zoekopdrachten naar overnachtingen in Amsterdam met 82 procent. Noorse reizigers zochten 52 procent vaker naar hotels in Amsterdam en in Ierland steeg de vraag met 46 procent.

Ook in Zweden (39 procent), Finland (37 procent), Spanje (30 procent), Frankrijk (24 procent), het Verenigd Koninkrijk (24 procent), Denemarken (23 procent) en Italië (21 procent) nam het aantal zoekopdrachten naar hotelovernachtingen in Amsterdam toe.

Afbeeldingen
Contactpersonen
Over Hotels.com

Hotels.com™ wordt beheerd door Hotels.com L.P. en is een toonaangevende online website voor het boeken van accommodaties. Deze variëren van internationale ketens en all-inclusive resorts tot lokale favorieten en bed & breakfasts, en gaan gepaard met alle informatie die nodig is om het ideale verblijf te boeken.

© 2016 Hotels.com, L.P., Hotels.com, Dat spreekt voor zich en het logo van Hotels.com zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Hotels.com, L.P. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere genoemde handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaren.

berichten