WK-loting blijkt aftrap voor Oranjefans

Zoekopdrachten naar hotels in Brazilië explosief gestegen op Hotels.com

11 DECEMBER 2013, AMSTERDAM
Samenvatting
Oranjesupporters lijken zich niet te laten afschrikken door de op het oog sterke tegenstanders van het Nederlands Elftal tijdens de groepsfase van het WK 2014. In de dagen volgend op de WK-loting is het aantal zoekopdrachten naar hotels in Brazilië sterk toegenomen, zo blijkt uit gegevens van boekingswebsite Hotels.com.

Tijdens de WK-loting op vrijdag 6 december werd Oranje in de groepsfase van het WK 2014 gekoppeld aan Spanje, Australië en Chili. Afgelopen weekend signaleerde Hotels.com een sterk groeiende belangstelling voor Brazilië op haar Nederlandse website. Het aantal zoekopdrachten naar hotels in Brazilië steeg met 840 procent ten opzichte van het voorgaande weekend.

Oranje speelt zijn eerste groepswedstrijd op vrijdag 13 juni tegen Spanje in de historische stad Salvador. Vervolgens reist de selectie af naar het zuiden, om op woensdag 18 juni aan te treden tegen Australië in Porto Alegre. De laatste groepswedstrijd tegen Chili speelt Oranje op maandag 23 juni in miljoenenstad São Paulo. Tijdens het WK zal het Nederlands Elftal voornamelijk verblijven in ‘basiskamp’ Rio de Janeiro.

In de eerste helft van 2013 betaalden reizigers uit de eurozone in Brazilië gemiddeld €158 voor een hotelovernachting, zo laat de Hotel Price Index van Hotels.com zien. Rio de Janeiro, een geliefde bestemming, bezet de derde plaats op de internationale lijst met bestemmingen waar reizigers gemiddeld het meest spendeerden aan een hotelovernachting (€201).

Hoewel de populariteit van het WK het aanbod van beschikbare hotelkamers in Brazilië zal beperken, zijn op de wedstrijddagen van Oranje in speelsteden Salvador, Porto Alegre en São Paulo nog altijd hotelkamers te boeken via Hotels.com voor prijzen tussen de €100 en €200*. Naar verwachting zal het aanbod van beschikbare hotelkamers verder toenemen naarmate de organisatie in de komende maanden meer kamers vrijgeeft.

*Hotels.com geraadpleegd op 11 december 2013. 

Citaten
"“Dit weekend is gebleken dat er grote belangstelling is voor Brazilië in de aanloop naar het WK van volgend jaar. Wij verwachten dat de vraag verder zal toenemen naarmate het evenement dichterbij komt. Vooral in januari, wanneer de FIFA een volgende lichting tickets zal toewijzen en er meer hotelkamers worden vrijgegeven. Sportevenementen hebben een wereldwijde aantrekkingskracht, dit zullen de fans merken bij hun zoektocht naar hotels. Vermoedelijk zal de vraag het aanbod overstijgen tijdens het WK. Wij adviseren supporters om hun hotelkamers vroeg te boeken. Fans die ‘voet aan de bal’ houden en een kamer boeken zodra het aanbod komende maand toeneemt, krijgen waarschijnlijk het meeste waar voor hun geld.”" Alison Couper van Hotels.com
Afbeeldingen
Contactpersonen
Over Hotels.com

Hotels.com™ wordt beheerd door Hotels.com L.P. en is een toonaangevende online website voor het boeken van accommodaties. Deze variëren van internationale ketens en all-inclusive resorts tot lokale favorieten en bed & breakfasts, en gaan gepaard met alle informatie die nodig is om het ideale verblijf te boeken.

© 2016 Hotels.com, L.P., Hotels.com, Dat spreekt voor zich en het logo van Hotels.com zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Hotels.com, L.P. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere genoemde handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaren.

berichten