Toewijzing Tourstart wakkert internationale vraag naar Utrecht aan

Hotels.com ziet zoekopdrachten naar Utrecht stijgen in verschillende landen

14 NOVEMBER 2013, AMSTERDAM
Samenvatting
De aankondiging van het Grand Départ van de Tour de France 2015 in Utrecht lijkt de vraag naar hotelovernachtingen in de Domstad onder internationale reizigers aan te wakkeren. Dit blijkt uit gegevens van Hotels.com, wereldwijd een van de meest bezochte hotelboekingswebsites.

In de dagen volgend op de bekendmaking van Utrecht als startplaats van de Tour de France 2015 zag Hotels.com de vraag naar hotelovernachtingen in de Domstad in verschillende landen sterk stijgen.

Tussen vrijdag 8 en woensdag 13 november, direct na de bekendmaking van het vertrekpunt van de Tour de France 2015, groeide de belangstelling voor Utrecht het sterkst in Zwitserland. Hier steeg het aantal zoekopdrachten naar Utrecht met 109 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

In thuishaven Frankrijk zochten reizigers de voorbije dagen 72 procent vaker naar Utrecht op Hotels.com. Ook in het Verenigd Koninkrijk (66 procent), Ierland en de Verenigde Staten (beide 30 procent) en in Denemarken (17 procent) steeg het aantal zoekopdrachten naar hotelovernachtingen in Utrecht.

Contactpersonen
Over Hotels.com

Hotels.com™ wordt beheerd door Hotels.com L.P. en is een toonaangevende online website voor het boeken van accommodaties. Deze variëren van internationale ketens en all-inclusive resorts tot lokale favorieten en bed & breakfasts, en gaan gepaard met alle informatie die nodig is om het ideale verblijf te boeken.

© 2016 Hotels.com, L.P., Hotels.com, Dat spreekt voor zich en het logo van Hotels.com zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Hotels.com, L.P. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere genoemde handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaren.

berichten