Deense hotelgast meest betrouwbaar, Nederlanders op plaats twee

Hotels.com: 35 procent van de reizigers ontvreemdt accessoires uit hotelkamer

15 APRIL 2013, AMSTERDAM
Samenvatting
Veel hotelgasten maken dankbaar gebruik van de beschikbare voorzieningen in de hotelkamer: van badjas en beddengoed tot oploskoffie. Wereldwijd gaat 35 procent van de reizigers echter een stap verder door deze spullen na het verblijf mee te nemen naar huis, zo blijkt uit een recent onderzoek dat de vooraanstaande boekingswebsite Hotels.com uitvoerde onder hotelgasten.

Wereldwijd zegt 65 procent van de reizigers nog nooit een item van een hotelkamer te hebben ontvreemd (met uitzondering van badkamerspullen). Denen komen naar voren als de meest betrouwbare hotelgasten. 88 procent van hen nam nog nooit iets ongeoorloofds mee van een hotelkamer. Nederlanders volgen met 85 procent op de tweede plaats.

Hoewel de meeste aandacht van reizigers met grijpgrage handjes uitgaat naar magazines, boeken, beddengoed en handdoeken, behoren ook zaken als badjassen, kussens, elektronische apparaten, strijkijzers en zelfs lampen en klokken tot de spullen die de ondervraagden bekennen mee te nemen.

Hoewel meer dan een derde van de reizigers toegeeft hotelvoorzieningen mee te nemen, zijn er ook faciliteiten waarvoor gasten bereid zijn extra te betalen. Het meest geliefd zijn hotelkamers met een mooi uitzicht (29 procent) en een balkon (17 procent).

Op Hotels.com kunnen reizigers met behulp van thema-, type- en voorzieningsfilters de ideale accommodatie met de gewenste faciliteiten zoeken en boeken.

*Het onderzoek werd uitgevoerd in januari 2013. Daarbij is een gewogen gemiddelde gehanteerd, gebaseerd op een dataset bestaande uit meer dan 8.600 respondenten uit 28 landen/steden: Argentinië, Australië, Brazilië, Canada, China, Colombia, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Hongkong, Ierland, India, Italië, Japan, Korea, Mexico, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Rusland, Singapore, Spanje, Taiwan, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Zweden en Zwitserland.

Citaten
"“Hoewel we allemaal van dat vakantiegevoel houden, lijken reizigers uit sommige landen een beetje te overdrijven door een verzameling spullen uit de hotelkamer mee te nemen naar huis als aandenken aan hun verblijf. Er vanuit gaande dat alle ondervraagden eerlijk hebben geantwoord, moeten we de Denen prijzen als meest betrouwbare reizigers. Zij weerstaan de verleiding het best, gevolgd door Nederlanders en Noren.”" Alison Couper van Hotels.com
Contactpersonen
Over Hotels.com

Hotels.com™ wordt beheerd door Hotels.com L.P. en is een toonaangevende online website voor het boeken van accommodaties. Deze variëren van internationale ketens en all-inclusive resorts tot lokale favorieten en bed & breakfasts, en gaan gepaard met alle informatie die nodig is om het ideale verblijf te boeken.

© 2016 Hotels.com, L.P., Hotels.com, Dat spreekt voor zich en het logo van Hotels.com zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Hotels.com, L.P. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere genoemde handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaren.

berichten