Londen best bezochte hotelbestemming onder Nederlanders

Hotels.com: Londen populairste buitenlandse bestemming in 2013

14 MAART 2013, AMSTERDAM
Samenvatting
Het afgelopen jaar was Londen de best bezochte buitenlandse hotelbestemming onder Nederlandse reizigers. Dit blijkt uit gegevens van de vooraanstaande boekingswebsite Hotels.com. In de lijst met twintig best bezochte bestemmingen volgen Parijs en New York op plaats twee en drie.

Londen doet het bijzonder goed de afgelopen jaren. De Britse hoofdstad lijkt nog altijd te profiteren van de aantrekkingskracht van de Olympische Spelen, die er in 2012 werden georganiseerd. Ook Parijs en New York behoren al jaren tot de drie best bezochte buitenlandse bestemmingen door Nederlandse reizigers op Hotels.com.

In 2013 waren Europese steden het populairst onder Nederlandse hotelgasten. De lijst met de twintig best bezochte bestemmingen van Hotels.com bevat twaalf Europese steden en vijf Amerikaanse.

Dubai, in 2012 nog de enige bestemming in de lijst buiten Europa en de VS, kreeg gezelschap van nieuwkomers Bangkok (op plaats 17) en Willemstad (19). Ook Düsseldorf (18) is nieuw in de lijst. Dit ging ten koste van Miami, Milaan en Budapest.

Het afgelopen jaar was Istanbul (8) de snelst stijgende bestemming. De Turkse stad klom elf plaatsen in de lijst ten opzichte van 2012. Ook Dubai (13) en Keulen (15) presteerden opvallend goed in 2013, de steden wonnen respectievelijk vier en vijf plaatsen.

Antwerpen (16) zakte elf posities ten opzichte van 2012, maar wist haar notering in de lijst met twintig best bezochte bestemmingen wel te behouden. Madrid (20) moest vijf plaatsen toegeven en is nu hekkensluiter, San Francisco (12) zakte vier posities.

Hotels.com: best bezochte buitenlandse hotelbestemmingen door Nederlandse reizigers in 2013

 1. Londen (Verenigd Koninkrijk)
 2. Parijs (Frankrijk)
 3. New York (Verenigde Staten)
 4. Berlijn (Duitsland)
 5. Las Vegas (Verenigde Staten)
 6. Barcelona (Spanje)
 7. Rome (Italië)
 8. Istanbul (Turkije)
 9. Los Angeles (Verenigde Staten)
 10. Praag (Tsjechië)
 11. Brussel (België)
 12. San Francisco (Verenigde Staten)
 13. Dubai (Verenigde Arabische Emiraten)
 14. Orlando (Verenigde Staten)
 15. Keulen (Duitsland)
 16. Antwerpen (België)
 17. Bangkok (Thailand)
 18. Düsseldorf (Duitsland)
 19. Willemstad (Curaçao)
 20. Madrid (Spanje)
Afbeeldingen
Contactpersonen
Over Hotels.com

Hotels.com™ wordt beheerd door Hotels.com L.P. en is een toonaangevende online website voor het boeken van accommodaties. Deze variëren van internationale ketens en all-inclusive resorts tot lokale favorieten en bed & breakfasts, en gaan gepaard met alle informatie die nodig is om het ideale verblijf te boeken.

© 2016 Hotels.com, L.P., Hotels.com, Dat spreekt voor zich en het logo van Hotels.com zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Hotels.com, L.P. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere genoemde handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaren.

berichten