Dit doen Europese reizigers met een gratis hotelovernachting

08 NOVEMBER 2016, AMSTERDAM
Samenvatting
Als je gratis een dag waar ook ter wereld mag doorbrengen, waar zou je dan heen gaan? Europese reizigers antwoorden massaal Londen, Parijs en Stockholm op deze vraag, volgens accommodatie expert Hotels.com™. Het Hotels.com Rewards programma, waarmee reizigers die tien nachten hebben geboekt een gratis nacht krijgen, heeft haar 25 miljoenste lid verwelkomd, juist nu Hotels.com haar 25ste verjaardag viert! New York en Kopenhagen vullen de top 5 bestemmingen waar Europese reizigers deze gratis nacht verzilverden. Onze populaire hoofdstad Amsterdam staat maar liefst op plaats 12.
 • Hotels.com behaalt 25 miljoen Rewardsleden in haar 25ste jaar
 • Londen, Parijs en Stockholm – de populairste plekken om een gratis nacht te spenderen onder Europese reizigers
 • Boomhutten, kastelen en cowboy ranches – de meest bijzondere accommodaties waar reizigers gratis verbleven
 • Flexibel en mobiel – Last-minute boekingen via smartphone
 • Feesten met een celeb, een privéjet en superkrachten – de ultieme droom tijdens een gratis nacht

Boomhutten, kastelen en cowboy ranches
De gratis nachten zijn niet alleen in hotels verzilverd, want honderden reizigers kozen voor iets bijzonderders, zoals een kasteel, een paleis, een woonboot of een cowboy ranch. Één gelukkige reiziger verbleef zelfs in een boomhut in Lapland!

Flexibel en mobiel
Met een gratis nacht in de zak, boekte meer dan een achtste deel van de leden hun hotel op dezelfde dag. Vaak kozen zij voor een viersterrenaccommodatie. Een derde boekte de gratis nacht via hun smartphone, wat een groeiende trend is onder de hedendaagse reizigers.

Feesten met een celeb, een privéjet en superkrachten
Als je morgen voor een dag gewoon het vliegtuig kon pakken, waar ga je heen en wat ga je doen? Uit het wereldwijde onderzoek van Hotels.com blijkt dat Parijs (29%) de lievelingsbestemming is, gevolgd door New York (26%) en Tokyo (26%). Reizigers zouden met geld strooien en hebben gemiddeld €666 over om 24 uur op hun ultieme droombestemming te verblijven. Favoriet waren een strandhuisje (47%), een kasteel (46%), een woonboot (40%) en een onderwaterhotel (37%). De helft van de reizigers gaat voor een superluxe vijfsterrenhotel en neemt zijn of haar partner mee.

Met slechts 24 uur op een droombestemming, wil 58% van de reizigers de hele tijd wakker blijven en de bestemming ontdekken, 41% wil alle plaatselijke delicatessen proeven en 20% gaat feesten tot in de vroege uurtjes. Één op de tien reizigers streamt de hele reis om er later nog een keer van te genieten. Een droomovernachting ziet er volgens reizigers van over de hele wereld als volgt uit: aankomen in een privéjet (30%) op een bestemming waar je de lokale taal meteen spreekt (31%) om vervolgens te dineren aan de Chef’s table van een Michelinrestaurant (33%), waar je een celebrity ontmoet waarmee je de hele nacht feest (32%) en tegelijkertijd alles doet wat je niet laten kan met je superkrachten voor een dag (25%).

Top 25 wereldbestemmingen waar Europese reizigers hun gratis nacht verzilverden

 1. Londen
 2. Parijs
 3. Stockholm
 4. New York
 5. Kopenhagen
 6. Berlijn
 7. Barcelona
 8. Gotenburg
 9. Dubai
 10. Rome
 11. Oslo
 12. Amsterdam
 13. Bangkok
 14. Hamburg
 15. Manchester
 16. Dublin
 17. Las Vegas
 18. Madrid
 19. Edinburgh
 20. Praag
 21. Helsinki
 22. Milaan
 23. Singapore
 24. München
 25. Istanbul


Noot aan de redactie

 • De gebruikte gegevens zijn van 23 oktober 2016 en de analyse kijkt terug op de afgelopen vijf jaar van het Hotels.com Rewards programma in alle landen waar het programma actief is.
 • Het onderzoek is in oktober 2016 uitgevoerd door One Poll in opdracht van Hotels.com en is gebaseerd op 2.596 respondenten wereldwijd.
 • Gratis nacht is exclusief belastingen en heffingen. Bekijk de voorwaarden via http://www.hotels.com/customer_care/terms_conditio...
Afbeeldingen
Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over Hotels.com

Hotels.com™ wordt beheerd door Hotels.com L.P. en is een toonaangevende online website voor het boeken van accommodaties. Deze variëren van internationale ketens en all-inclusive resorts tot lokale favorieten en bed & breakfasts, en gaan gepaard met alle informatie die nodig is om het ideale verblijf te boeken.

© 2016 Hotels.com, L.P., Hotels.com, Dat spreekt voor zich en het logo van Hotels.com zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Hotels.com, L.P. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere genoemde handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaren.

berichten