Amsterdam Dance Event vergroot vraag naar Amsterdamse hotels

04 OKTOBER 2016, AMSTERDAM
Samenvatting
Van 19 tot 23 oktober weerklinken door heel Amsterdam elektronische klanken tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE). Het vijfdaagse evenement, dat in de volksmond ADE wordt genoemd, is het grootste clubfestival ter wereld. Uit gegevens van accommodatie-expert Hotels.com™ blijkt dat het evenement jaarlijks een toename in zoekgegevens teweeg brengt.

47% meer zoekopdrachten dan vorige editie
Het aantal Europese zoekopdrachten naar hotelkamers in Amsterdam met een check-in datum tussen 19 en 23 oktober 2016 is toegenomen met maar liefst 47% vergeleken met het Amsterdamse dancefeest vorig jaar, toen het evenement plaatsvond van 14 tot 18 oktober.

Amsterdam internationale topbestemming tijdens ADE
In drie maanden voorafgaande aan ADE is Amsterdam tevens de populairste bestemming onder Nederlanders. De hoofdstad staat bovenaan de lijst met Nederlandse topbestemmingen met een check-in datum tussen 19 en 23 oktober. Daarmee verstoot de Nederlandse hoofdstad populaire steden zoals Londen, Berlijn, New York en Parijs.

Topbestemmingen gebaseerd op het aantal Nederlandse zoekopdrachten naar hotelkamers in Amsterdam met check-in datum tussen 19 en 23 oktober 2016

  1. Amsterdam
  2. Londen
  3. Berlijn
  4. Den Haag

Meer Israëliërs, Italianen en Amerikanen naar ADE
Ook internationaal is er de 90 dagen in aanloop van ADE een toename in zoekopdrachten naar hotelkamers Amsterdam waarneembaar. Zo komen er ten opzichte van de vorige editie van Amsterdam Dance Event 89% meer Israëliërs, 49% meer Italianen en 21% meer Amerikanen.

Verschil in aantal zoekopdrachten naar Amsterdam met check-in datum 19 tot 23 oktober 2016 vergeleken met check-in datum 14 tot 18 oktober 2015

  1. Israël (89%)
  2. Italië (49%)
  3. Amerika (21%)
  4. Groot-Brittannië (13%)

Beschikbare hotels
Hoewel de internationale belangstelling voor hotelkamers in de hoofdstad toeneemt, is er op Hotels.com een groot aantal hotelkamers in en rond Amsterdam beschikbaar in de periode tussen 19 en 23 oktober. Met honderden accommodaties in het centrum van de stad zijn muziekliefhebbers dichtbij hun hotel. Boek je eigen futuristische hokje in het CityHub Amsterdam, kies voor het centraal gelegen Banks Mansion of sluit je feest geheel in stijl af in het muzikale Conservatorium Hotel.

Afbeeldingen
Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over Hotels.com

Hotels.com™ wordt beheerd door Hotels.com L.P. en is een toonaangevende online website voor het boeken van accommodaties. Deze variëren van internationale ketens en all-inclusive resorts tot lokale favorieten en bed & breakfasts, en gaan gepaard met alle informatie die nodig is om het ideale verblijf te boeken.

© 2016 Hotels.com, L.P., Hotels.com, Dat spreekt voor zich en het logo van Hotels.com zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Hotels.com, L.P. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere genoemde handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaren.

berichten