Sport of romantiek: 1 op de 6 Nederlanders verruilt partner voor sport

30 AUGUSTUS 2016, AMSTERDAM
Samenvatting
Nederlandse sportfans lijken soms gepassioneerder over hun sport dan over hun geliefde. Één op de zes supporters geeft toe dat loyaliteit aan een sportteam boven loyaliteit aan een partner gaat, volgens de nieuwe Sports Travel Scorecard van Hotels.com™, een onderzoek naar sport-gerelateerd reisgedrag in Europa. Het onderzoek is uitgevoerd onder 3250 Europese volwassenen, waaronder 250 Nederlanders, en biedt inzicht in hoe Europeanen reizen voor hun favoriete sport.
  • Stadionwandeling boven romantische strandwandeling: Twee keer zoveel sportfans reizen met vrienden in plaats van partners
  • Geliefden op de reservebank: Bijna 40% van de sportliefhebbers verruilt een vakantie voor kaartjes voor een sportfinale

Stadionwandeling boven romantische strandwandeling
Het is een gewaagde wedstrijd tussen sport en romantiek, gezien het feit dat 15% van de Nederlanders wel eens een relatie heeft verbroken omdat hij of zij de koffers pakte om een sportwedstrijd te zien. De liefde voor sport is groot, zo groot dat romantiek het op het nippertje wint van sport. Zo verkiest 40% van de Nederlanders kaartjes voor een finalewedstrijd boven een gratis romantische vakantie voor twee (55%). In bijna de helft van de gevallen blijft de partner dus op de reservebank zitten.

Geliefden op de reservebank
Meer dan twee keer zoveel sportliefhebbers kijken een sportwedstrijd liever met vrienden (50%) dan met hun partner (20%). Als een sportfan dan toch een partner meeneemt op een sportreisje, kijken zij in 60% van de gevallen samen de wedstrijd. 50% van de sportliefhebbers geeft aan dat de partner ook daadwerkelijk geniet van het kijken van de wedstrijd. 30% van de partners vindt reizen om een sportwedstrijd te zien niet erg en gaat zonder zeuren mee met hun sportgekke wederhelft. Er is dus toch nog hoop voor romantiek in het stadion.

Vrouwelijk sportliefhebbers vinden samen op reis gaan vanwege een sportwedstrijd bij uitstek geschikt voor quality time met hun partner. Één op de vier vrouwen reist het liefst met haar geliefde om een sportwedstrijd bij te wonen. Er wordt dus toch wel degelijk gejuicht voor Team Romantiek.


Afbeeldingen
Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over Hotels.com

Hotels.com™ wordt beheerd door Hotels.com L.P. en is een toonaangevende online website voor het boeken van accommodaties. Deze variëren van internationale ketens en all-inclusive resorts tot lokale favorieten en bed & breakfasts, en gaan gepaard met alle informatie die nodig is om het ideale verblijf te boeken.

© 2016 Hotels.com, L.P., Hotels.com, Dat spreekt voor zich en het logo van Hotels.com zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Hotels.com, L.P. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere genoemde handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaren.

berichten