Deze nationaliteiten ga je tegenkomen tijdens de Canal Parade van Europride 2016

02 AUGUSTUS 2016, AMSTERDAM
Samenvatting
Aankomende zaterdag is het zover, de langverwachte Canal Parade van de Europride 2016; grootser, feestelijker én internationaler dan ooit. Dit jaar is Gay Pride omgedoopt tot Europride en dat is bij LHBTI’s (Lesbiennes, Homoseksuelen, Biseksuelen, Transgenders en Interseksuelen) van over de hele wereld niet onopgemerkt gebleven. Zij bezoeken massaal de Amsterdamse grachten om dit drijvende, roze vrijheidsspektakel mee te maken. Hotels.com™ zocht uit welke nationaliteiten het meest zochten op een hotelkamer tijdens het evenement.

Begin maar vast met het oefenen van je Engels, Duits en Frans
Yes yes, tijd om je talen weer even op te halen, want het wordt een internationaal feest. Zo zochten reizigers uit het Verenigd Koninkrijk het meest naar een hotelovernachting rondom de Canal Parade, gevolgd door Amerikanen. Een goede derde plek is weggelegd voor – wie toll! – onze oosterburen uit Duitsland.

Meer Nederlanders zoeken slaapplaats in Amsterdam
Waar Nederlanders vorig jaar op de 8ste plek stonden, prijken we nu op de vierde plek. We kiezen dit jaar een stuk vaker voor een hotelovernachting in de hoofdstad, zodat we moe maar voldaan kunnen nagenieten van een dag vol regenboogvlaggen.

Top 10 nationaliteiten met de meeste zoekopdrachten in de 90 dagen voorafgaande aan 22 juli 2016naar een hotelovernachting in Amsterdam met check-in tussen 23 juli en 6 augustus 2016
plaats 2016, nationaliteit (plaats 2015, verschil in plaats)

  1. Britten (1, 0)
  2. Amerikanen (3, 1)
  3. Duitsers (2, -1)
  4. Nederlanders (8, 4)
  5. Fransen (4, -1)
  6. Zweden (5, -1)
  7. Denen (7, 0)
  8. Italianen (6, -2)
  9. Noren (9, 0)
  10. Spanjaarden (10, 0)
Afbeeldingen
Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over Hotels.com

Hotels.com™ wordt beheerd door Hotels.com L.P. en is een toonaangevende online website voor het boeken van accommodaties. Deze variëren van internationale ketens en all-inclusive resorts tot lokale favorieten en bed & breakfasts, en gaan gepaard met alle informatie die nodig is om het ideale verblijf te boeken.

© 2016 Hotels.com, L.P., Hotels.com, Dat spreekt voor zich en het logo van Hotels.com zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Hotels.com, L.P. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere genoemde handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaren.

berichten