Zon, zee en… cultuur!

Hotels.com’s gids voor de beste culturele trips naar de zon

21 JUNI 2016, AMSTERDAM
Samenvatting
Zoek je deze zomer iets meer dan alleen de zon tijdens je vakantie? De reisexperts van Hotels.com™ hebben een kleine gids voor de culturele hotspots van het zonnige Europa samengesteld. Geniet van de historie en de cultuur van de mooiste bestemmingen terwijl je tegelijkertijd je bruine kleurtje krijgt.

Valetta, Malta
Met gegarandeerde zon en warme temperaturen in de zomermaanden is Malta de ideale bestemming voor een weekje naar de zon met een extraatje. De hoofdstad Valetta is namelijk UNESCO Werelderfgoed en de 16de-eeuwse stadsmuur beschermt de indrukwekkende St John’s kathedraal, veel barokke kunst en oude architectuur. Na een lange dag Malta ontdekken, kun je verse vis- en schaaldieren eten op één van de terrassen van restaurants. ’s Avonds kun je naar de Baraka tuin voor een adembenemend uitzicht op de honingkleurige, stenen stad boven de kliffen en de karakteristieke grote haven.

Rome, Italië
De geschiedenis komt tot leven in Rome, een stad waar het onmogelijk is om rond te lopen zonder iets bijzonders te zien. Een bezoekje aan Rome is niet compleet zonder dat je de Palatijnse heuvel en het Colosseum gezien hebt. De beste manier om de stad te ontdekken is te voet en door het Mediterrane klimaat geniet je uren van de warme zon terwijl je door de stad slentert. Met zoveel te doen en te zien in de Eeuwige Stad, zou je bijna vergeten dat de Italiaanse hoofdstad niet alleen draait om de bekende trekpleisters. Lekker eten is ontzettend belangrijk in de Romeinse cultuur, dus zorg dat je de authentieke Italiaanse keuken niet mist. Als het aankomt op cultuur onder de zon, is er geen plek zoals Rome.

Barcelona, Spanje
Barcelona huist ontzagwekkende kunst en architectuur, wat het moeilijk maakt om niet betoverd te worden door deze gave metropool. Prikkel je zintuigen bij La Boqueria, één van Europa’s meest geliefde food markets. Struin langs de stalletjes en geniet van de sprekende kleuren en aroma’s terwijl je lokale delicatessen proeft. Een bezoek aan Barcelona is niet compleet zonder de spectaculaire architectuur van La Sagrada Família te hebben gezien. Voor wat rust en ontspanning kun je naar de stranden ten oosten van Barcelona. Hier vind je een boulevard met palmbomen en bars met zeezicht, waar je de warme zonnestralen op je huid kunt voelen terwijl je geniet van een drankje aan de Mediterrane zee.

Nice, Frankrijk
Aan de glamoureuze Cote D’Azur ligt Nice, bekend om haar belle époque architectuur, pittoreske straten en de lange promenade aan het strand. De stad ligt aan de zuidkust van Frankrijk, wat betekent dat er volop warm weer en zonneschijn is, ideaal voor zomerse trip. Jouw eerste bezienswaardigheid is waarschijnlijk Le cours Saleya, het plein van de oude stad, waar zowel overdag als ’s avonds van alles te zien en beleven is. Nice ademt verfijnde cultuur en hoe kun je dat beter ervaren dan tijdens een bezoek aan de Opera de Nice? Het Operahuis, gebouwd in de 19de-eeuw, biedt het hele jaar door symfonieën, ballet en operaoptredens. Na de opera kun je een heerlijke avondwandeling maken en wat drinken bij de nabij gelegen bars, waar je geniet van de geuren, geluiden en taferelen van deze idyllische Franse stad.

Topdeals voor strandvakanties
Voor de vroege beslissers heeft Hotels.com een aantal zonnige topdeals samengesteld. Klik hier voor de kortingspagina.

Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Hotels.com

Hotels.com™ wordt beheerd door Hotels.com L.P. en is een toonaangevende online website voor het boeken van accommodaties. Deze variëren van internationale ketens en all-inclusive resorts tot lokale favorieten en bed & breakfasts, en gaan gepaard met alle informatie die nodig is om het ideale verblijf te boeken.

© 2016 Hotels.com, L.P., Hotels.com, Dat spreekt voor zich en het logo van Hotels.com zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Hotels.com, L.P. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere genoemde handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaren.

berichten