De steden waar Nederlanders het minst en het meest betaalden voor een nacht in een vijfsterrenhotel

07 APRIL 2016, AMSTERDAM
Samenvatting
Betaalbare luxe in Kuala Lumpur, Istanboel en Warschau • Hoge Europese prijzen in Venetië, Parijs en Londen • Geleidelijk oplopende hotelprijzen stegen met 1% in 2015

Hotels met dezelfde sterrenclassificatie hebben veel gemeen, maar niet noodzakelijk de prijs. Het verschil tussen de hoogste en de laagste prijs voor een vijfsterrenovernachting in de populairste steden onder Nederlandse reizigers bedroeg in 2015 maar liefst €312. Hier vind je de steden waar je in 2015 het meest en het minst betaalde voor vijf schitterende sterren tijdens een hotelovernachting, gebaseerd op wat Nederlanders daar betaalden*. Zo helpt de laatste Hotel Price Index™ van Hotels.com™ reizigers om hun budget zo goed mogelijk te besteden en een weloverwogen beslissing over hun accommodatie te maken.

Betaalbaar luxe
Luxe hoeft niet altijd duur te zijn; je kunt ook voor een lagere prijs van een luxueuze overnachting genieten. De laagste prijs voor een vijfsterrenhotel betaalden Nederlanders in het Maleisische Kuala Lumpur, slechts €96 per nacht. Ook in Istanboel (Turkije) en Warschau (Polen) was een vijfsterrenhotel prima te betalen. Voor het bedrag van een nacht in Venetië kon je dus ongeveer vier nachten in één van deze steden verblijven. Rotterdam komt met haar €129 per nacht in een vijfsterrenhotel het dichtst in de buurt van deze betaalbare prijzen.

Hoge Europese prijzen
In de top 10 steden waar Nederlanders het meest betaalden voor een vijfsterrenovernachting komen opvallend veel Europese bestemmingen voor. Het Italiaanse Venetië prijkt bijvoorbeeld boven aan de lijst met €408 per nacht in een vijfsterrenhotel, gevolgd door Parijs en Londen. In Amsterdam ben je dan toch een stuk voordeliger uit met een gemiddelde prijs van €246.

Geleidelijk oplopende prijzen
De laatste Hotel Price Index (HPI™) van Hotels.com onthult dat de gemiddelde betaalde prijs* voor een hotelovernachting in 2015 wereldwijd slechts met 1% steeg ten opzichte van 2014. Deze wereldwijde stijging van hotelprijzen volgt de trend van geleidelijk oplopende tarieven sinds begin 2010 en nadert hiermee het prijsniveau van vóór de economische crisis.

Laagste gemiddelde prijzen voor een nacht in een vijfsterrenhotel op populaire bestemmingen, betaald door Nederlandse reizigers in 2015
€96 Kuala Lumpur, Maleisië
€105 Istanboel, Turkije
€124 Warschau, Polen
€139 Bangkok, Thailand
€144 Berlijn, Duitsland
€148 Brussel, België
€150 Marrakech, Marokko
€152 Boedapest, Hongarije
€153 Praag, Tsjechië
€153 Athene, Griekenland
€153 Madrid, Spanje

Hoogste gemiddelde prijzen voor een nacht in een vijfsterrenhotel op populaire bestemmingen, betaald door Nederlandse reizigers in 2015
€408 Venetië, Italië
€373 Parijs, Frankrijk
€337 Londen, Engeland
€329 New York, Amerika
€319 Dubai, Verenigde Arabische Emiraten
€316 Ibiza, Spanje
€297 Kaapstad, Zuid-Afrika
€268 Barcelona, Spanje
€268 Rome, Italië
€266 Singapore, Singapore

Over de Hotel Price Index (HPI)
De HPI is een terugkerend rapport over hotelprijzen op grote bestemmingen over de hele wereld die de veranderingen in de prijzen die reizigers daadwerkelijk voor hun accommodatie hebben betaald* in kaart brengt. Tevens biedt de HPI waardevolle inzichten in de oorzaken van deze veranderingen. Het rapport is gebaseerd op honderdduizenden boekingen op websites van Hotels.com over de hele wereld.

*Gemiddeld betaalde prijzen per overnachting inclusief belastingen en toeslagen

Afbeeldingen
Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over Hotels.com

Hotels.com™ wordt beheerd door Hotels.com L.P. en is een toonaangevende online website voor het boeken van accommodaties. Deze variëren van internationale ketens en all-inclusive resorts tot lokale favorieten en bed & breakfasts, en gaan gepaard met alle informatie die nodig is om het ideale verblijf te boeken.

© 2016 Hotels.com, L.P., Hotels.com, Dat spreekt voor zich en het logo van Hotels.com zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Hotels.com, L.P. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere genoemde handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaren.

berichten