Amsterdam is de populairste stad voor een Valentijnsnacht

04 FEBRUARI 2016, AMSTERDAM
Samenvatting
• Amsterdam wint het van romantische steden Londen en Parijs • Nederlandse steden, zoals Amsterdam, Rotterdam en Maastricht populair • Met Valentijnsdag reizen Nederlanders ook buiten Europa naar Dubai, New York en Bangkok gemaakt

Hoe kun je je geliefde beter verrassen met een hotelovernachting dan op Valentijnsdag? Romantische tortelduifjes weten hoe ze aankomende Valentijnsdag het hart van hun nieuwe of bestaande liefde veroveren. Samen een stad bezoeken, lekker uit eten en natuurlijk slapen in een romantisch hotel. Uit zoekgegevens van Hotels.com™ blijkt dat Nederlanders het meest op de ultieme Valentijnsbestemming Amsterdam hebben gezocht. Boek jij ook een romantisch hotel in één van deze Valentijnssteden; samen met je grote liefde, of misschien wel in het geheim om hem of haar te verrassen?

Amsterdam, Londen en Parijs favoriet
Aan de Amsterdamse grachten worden weer heel wat harten verpand aankomende Valentijnsdag. Nederlanders hebben in de 90 dagen tussen 10 oktober en 7 januari namelijk het meest gezocht op hotels in onze hoofdstad. Het Engelse Londen, dat met Kerst ook al de favoriete bestemming onder Nederlandse reizigers bleek te zijn, is goed voor een tweede plaats. Ook Parijs, de stad van L’Amour, zal zich rond 14 februari weer vullen met verliefde Nederlandse stelletjes.

Romantische getaways in Nederland
Wie zegt dat je voor een romantisch uitstapje ver moet reizen? In de top 10 gaat Amsterdam aan kop, maar Rotterdam is goed voor een vierde plaats. Wanneer het donker wordt samen genieten van de mooie Rotterdamse skyline is iets voor de echte romanticus. Op de achtste plaats staat het Limburgse Maastricht; nodig je liefde uit om samen te wandelen langs de Maas of te winkelen in de authentieke binnenstad.

Liefde kent geen grenzen
De reislustige Nederlanders kiezen toch ook vaak voor Valentijnsbestemming buiten Nederland. Doordat je ver van huis bent, heb je alle aandacht voor elkaar in steden als Berlijn en Barcelona. Of wat dacht je van weer helemaal verliefd op elkaar worden in het luxe Dubai, de wereldstad New York of het altijd zonnige Bangkok? Als dat geen prachtig Valentijnscadeau is, dan weten wij het ook niet meer.

Top 10 steden met de meeste zoekopdrachten door Nederlandse reizigers tussen 10 oktober 2015 en 7 januari 2016 met check-in datum tussen 11 en 14 februari 2016
1. Amsterdam
2. Londen
3. Parijs
4. Rotterdam
5. Berlijn
6. Dubai
7. Barcelona
8. Maastricht
9. New York
10. Bangkok


Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Hotels.com

Hotels.com™ wordt beheerd door Hotels.com L.P. en is een toonaangevende online website voor het boeken van accommodaties. Deze variëren van internationale ketens en all-inclusive resorts tot lokale favorieten en bed & breakfasts, en gaan gepaard met alle informatie die nodig is om het ideale verblijf te boeken.

© 2016 Hotels.com, L.P., Hotels.com, Dat spreekt voor zich en het logo van Hotels.com zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Hotels.com, L.P. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere genoemde handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaren.

berichten