Europese reizigers betaalden in de eerste helft van 2015 het minst in Zuid-Oost Aziatische hotels

13 OKTOBER 2015, AMSTERDAM
Samenvatting
Volgens de laatste Hotel Price Index van Hotels.com stegen betaalde hotelkamerprijzen wereldwijd met 1% gedurende de eerste helft van 2015 • In Phnom Penh betaalden Europese reizigers met € 41 het minst voor een hotelovernachting • Zuid-Oost Azië domineert de top 10 hotelsteden waar Europese reizigers het minst betaalden met gemiddelde hotelkamerprijzen tussen € 41 en € 63 • In Amsterdam betaalden reizigers ruim drie keer zo veel als in Phnom Penh

Op vakantie gaan hoeft niet duur te zijn. Uit de Hotel Price Index™ van Hotels.com™ blijkt namelijk dat Europese reizigers in de eerste helft van 2015 gemiddeld € 41 hebben betaald voor een hotelovernachting in Phnom Penh. Al was de geringe stijging van betaalde hotelkamerprijzen in de eerste helft van 2015 erg gering (1%), de prijzen bleven in sommige steden goed te behappen. Hotels.com presenteert de top 10 steden waar Europese reizigers in de eerste helft van 2015 gemiddeld het minst betaalden* voor een hotelovernachting.

Wil je meer geld overhouden voor leuke activiteiten tijdens je reis? Overweeg dan Zuid-Oost Azialtische steden als uw vakantiebestemming. In de grote steden van Cambodja, Thailand en Vietnam betaalden Europese reizigers namelijk het minst voor een hotelovernachting. Zo staat de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh (€ 41) op nummer één, gevolgd door het Thaise bergdorp Chiang Mai (€ 43) en de populaire Thaise badplaats Pattaya (€ 45). In de top 10 worden de eerste zeven plaatsen ingenomen door de doorgaans drukke Zuid-Oost Aziatische hotelsteden.

Een derde van de Amsterdamse hotelprijzen
In Amsterdam betaalden Europese reizigers in de eerste helft van 2015 € 151 voor een hotelovernachting. Dit is ruim drie keer zo veel als in Phnom Penh.

Gemiddelde hotelkamerprijzen per nacht betaald door Europese reizigers in de eerste helft van 2015 / eerste helft van 2014 / percentuele verandering

  1. Phnom Penh, Cambodja € 41 / € 43 / -4%
  2. Chiang Mai, Thailand € 43 / € 40 / 7%
  3. Pattaya, Thailand € 45 / € 48 / -6%
  4. Siem Reap, Cambodja € 47 / € 45 / 6%
  5. Hanoi, Vietnam € 47 / € 40 / 18%
  6. Ho Chi Minh City, Vietnam € 57 / € 51 / 13%
  7. Bangkok, Thailand € 63 / € 57 / 10%
  8. Goa, India € 65 / € 65 / 1%
  9. Krabi, Thailand € 67 / € 66 / 1%
  10. Kiev, Oekraïne € 70 / € 89 / -21%

Over de Hotel Price Index
De HPI is een terugkerend rapport over hotelprijzen op grote bestemmingen over de hele wereld die de veranderingen in de prijzen die reizigers daadwerkelijk voor hun accommodatie hebben betaald in kaart brengt. Tevens biedt de HPI waardevolle inzichten in de oorzaken van deze veranderingen. Het rapport is gebaseerd op honderdduizenden boekingen op websites van Hotels.com over de hele wereld.

* Gemiddelde prijs betaald per nacht inclusief belasting en toeslagen

Download PDF
Download PDF
Over Hotels.com

Hotels.com™ wordt beheerd door Hotels.com L.P. en is een toonaangevende online website voor het boeken van accommodaties. Deze variëren van internationale ketens en all-inclusive resorts tot lokale favorieten en bed & breakfasts, en gaan gepaard met alle informatie die nodig is om het ideale verblijf te boeken.

© 2016 Hotels.com, L.P., Hotels.com, Dat spreekt voor zich en het logo van Hotels.com zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Hotels.com, L.P. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere genoemde handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaren.

berichten