Zuid-Amerika serveert de goedkoopste hamburgermenu’s

22 SEPTEMBER 2015, AMSTERDAM
Samenvatting
Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste hamburgermenu geserveerd wordt in Mexico-Stad, waar gasten gemiddeld slechts €8,91 betalen • Het duurste menu wordt gegeten in Genève met een gemiddelde prijs van €27,91 • Amsterdam scoort gemiddeld met €13,87 voor een hamburger met friet en een frisdrank

De Club Sandwich Index (CSI) van Hotels.com™ onthult jaarlijks de prijzen van maaltijden en dranken in hotels wereldwijd. Het hamburgermenu wordt over de hele wereld geserveerd; een goede burger met lekkere frietjes en een glas frisdrank. De prijs, die je hiervoor betaalt, verschilt echter per stad. Zo blijkt dat het hamburgermenu het goedkoopst is in de Zuid-Amerikaanse hoofdsteden Mexico-Stad, Rio de Janeiro en Bogotá.

Met een gemiddelde prijs van €8,91 blijkt een hotelgast het minst te betalen voor een hamburgermenu in Mexico-Stad. Ook in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro ontvang je geen grote rekening als je een hamburger bestelt. De gemiddelde prijs bedraagt slechts €9,32. Ook in Bogotá, de hoofdstad van Colombia, betaal je minder dan een tientje. Met een gemiddelde prijs van €9,57 voor een hamburgermenu staat deze stad op de derde plek van de top 10 steden met het goedkoopste hamburgermenu in hotels.

Deze prijzen staan in schril contrast met de Europese prijzen. Zo kun je in Genève rekenen op een rekening die meer dan drie keer zo hoog uitvalt. Je betaalt voor een Zwitsers hamburgermenu namelijk gemiddeld €27,91. Ook in Parijs (€22,25) en Stockholm (€20,83) zijn de prijzen relatief hoog. Amsterdam scoort gemiddeld met €13,87 voor een burger met friet en een glas frisdrank in een hotel.

Top 10 landen met het goedkoopste hamburgermenu in hotels

 1. Mexico-Stad, Mexico (€8,91)
 2. Rio de Janeiro, Brazilië (€9,32)
 3. Bogotá, Colombia (€9,57)
 4. Bangkok, Thailand (€9,94)
 5. New Delhi, India (€10,26)
 6. Taipei, Taiwan (€10,65)
 7. Buenos Aires, Argentinië (€11,21)
 8. Madrid, Spanje (€11,66)
 9. Moskou, Rusland (€12,53)
 10. Dublin, Ierland (€12,56)


Noot aan de redactie - niet voor publicatie

 • De gemiddelde prijzen worden berekend aan de hand van actuele prijzen (incl. BTW) van 30 hotels in hoofdsteden of andere toeristische steden. Hierbij is gekeken naar drie-, vier- en vijfsterrenhotels uit 28 verschillende landen.
 • De gemiddelde prijzen in de 2014 Club Sandwich Index zijn omgerekend van US Dollar naar Euro met de wisselkoers van 29 mei 2015 (1 USD = 0,9123 EUR).
 • Alle genoemde prijzen zijn inclusief belastingen en toeslagen.
Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Hotels.com

Hotels.com™ wordt beheerd door Hotels.com L.P. en is een toonaangevende online website voor het boeken van accommodaties. Deze variëren van internationale ketens en all-inclusive resorts tot lokale favorieten en bed & breakfasts, en gaan gepaard met alle informatie die nodig is om het ideale verblijf te boeken.

© 2016 Hotels.com, L.P., Hotels.com, Dat spreekt voor zich en het logo van Hotels.com zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Hotels.com, L.P. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere genoemde handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaren.

berichten