Rugby World Cup vergroot interesse in hotels in Engeland en Wales

10 SEPTEMBER 2015, AMSTERDAM
Samenvatting
• Hotels.com zag een stijging in zoekopdrachten naar rugbybestemmingen van meer dan 100% in de eerste helft van augustus • Rugbyfans zoeken naar accommodatie in London, Cardiff of Birmingham • 18 september, de eerste dag van de Rugby World Cup, is de populairste check-in dag • Veel Engelse, Amerikaanse en Zweedse fans verwacht

Vrijdag 18 september begint het wereldkampioenschap rugby in Engeland en Wales. Gedurende anderhalve maand staan deze landen in het teken van tackelende mannen en rugbyballen. Supporters van rugbylanden, zoals regerend wereldkampioen Nieuw-Zeeland en andere favorieten zoals Zuid-Afrika, Ierland, Engeland en Australië, wonen de Rugby World Cup bij. Zo zag Hotels.com de zoekopdrachten voor accommodaties in de steden bij de rugbystadions in de eerste twee weken van augustus 2015 toenemen met meer dan 100% ten opzichte van de eerste twee weken van juli 2015.

Populaire accommodaties
De grote stroom supporters, die Engeland en Wales verwachten, is al naarstig op zoek naar een accommodatie. De meeste rugbyliefhebbers zochten een accommodatie in de Engelse hoofdstad Londen. Ook Cardiff, waar het enige Rugby World Cup stadion in Wales ligt, is populair. Birmingham sluit de top 3.

Net op tijd
Vrijdag 18 september begint de Rugby World Cup met de wedstrijd Engeland - Fiji. Dit is dan ook meteen de populairste aankomstdag; de meeste rugbyfans zochten op 18 september als check-in dag. Ook vrijdag 25 september en zaterdag 19 september zijn populaire dagen om aan te komen. Interesse in latere data komt naarmate het wereldkampioenschap vordert en duidelijk wordt welke teams zich kwalificeren voor de finale op 31 oktober.

Hoe meer zielen
Uit de aantallen zoekopdrachten voor rugbybestemmingen op Hotels.com blijkt dat er veel Engelse supporters aanwezig zullen zijn. Zij maken dankbaar gebruik van het feit dat hun land de Rugby World Cup organiseert dit jaar. Tevens zullen de tribunes goed gevuld zijn met Amerikaanse rugbyfans. Ook kan het Zweedse rugbyteam rekenen op veel steun van hun landgenoten.

Download PDF
Download PDF
Over Hotels.com

Hotels.com™ wordt beheerd door Hotels.com L.P. en is een toonaangevende online website voor het boeken van accommodaties. Deze variëren van internationale ketens en all-inclusive resorts tot lokale favorieten en bed & breakfasts, en gaan gepaard met alle informatie die nodig is om het ideale verblijf te boeken.

© 2016 Hotels.com, L.P., Hotels.com, Dat spreekt voor zich en het logo van Hotels.com zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Hotels.com, L.P. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere genoemde handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaren.

berichten