Het goedkoopste wijntje drink je in Spanje

Index van Hotels.com brengt de internationale wijnprijzen in kaart

18 AUGUSTUS 2015, AMSTERDAM
Samenvatting
Het goedkoopste glas rode huiswijn wordt geschonken in Madrid, waar gasten gemiddeld slechts €4,14 betalen. • Het duurste wijntje drink je in Singapore, waar er €12,74 per glas op je rekening staat. • Het glaasje wijn is in Singapore drie keer zo duur als in Spanje. Sterker nog, voor het bedrag van een glas rode huiswijn in Singapore kun je op 19 andere bestemmingen, waaronder New York, Sydney en Berlijn, een hele club sandwich krijgen.

In de Club Sandwich Index (CSI) onthult Hotels.com jaarlijks de prijzen van maaltijden en dranken in hotels wereldwijd. Deze keer verschaft de CSI ook inzicht in de prijzen van een glas rode huiswijn en wat blijkt? Je geniet het voordeligst van een rood wijntje in Madrid, maar Nederland is goed voor een tweede plaats.

Met een gemiddelde prijs van €4,14 blijkt een hotelgast het voordeligst uit te zijn als deze een wijntje bestelt in een hotel in Madrid. Op de tweede plaats staat ons eigen Amsterdam, waar een glas rode huiswijn voor €5,42 over de toonbank gaat. De derde plaats in de ranglijst gaat naar Colombia; in het zonnige Bogotá betaalt men namelijk €5,71 voor een glaasje rood.

De top 3 wijn producerende landen bestaat uit Frankrijk, Italië en Spanje. Opvallend genoeg staat van deze wijnlanden alleen Spanje in de top 10. In Parijs (€11,68) en Rome (€8,16) is een hotelgast heel wat meer kwijt voor een rode vino. De duurste huiswijn wordt geschonken in Singapore, waar maar liefst €12,74 per glas dient te worden afgerekend. Dat is meer dan drie keer zo duur als in Madrid.


Top 10 landen met goedkoopste rode huiswijn in hotels

 1. Madrid, Spanje (€4,14)
 2. Amsterdam, Nederland (€5,42)
 3. Bogotá, Colombia (€5,71)
 4. Mexico City, Mexico (€5,97)
 5. Berlijn, Duitsland (€6,03)
 6. Buenos Aires, Argentinië (€6,31)
 7. Dublin, Ierland (€6,62)
 8. Sydney, Australië (€ 6,87)
 9. Helsinki, Finland (€7,49)
 10. Rio de Janeiro, Brazilië (€7,90)


Noot aan de redactie (niet voor publicatie)

 • De gemiddelde prijzen worden berekend aan de hand van actuele prijzen (incl. BTW) van 30 hotels in hoofdsteden of andere toeristische steden. Hierbij is gekeken naar drie-, vier- en vijfsterrenhotels uit 28 verschillende landen.
 • De gemiddelde prijzen in de 2014 Club Sandwich Index zijn omgerekend van Engelse Pond naar Euro met de wisselkoers van 15 april 2014 (1 GBP = 1,21 EUR).
 • Alle genoemde prijzen zijn inclusief belastingen en toeslagen.
 • De top 3 wijn producerende landen is afkomstig uit het rapport van de Organisation Internationale de la Vigne et du Vin (IOV), gepubliceerd mei 2015.
Download PDF
Download PDF
Over Hotels.com

Hotels.com™ wordt beheerd door Hotels.com L.P. en is een toonaangevende online website voor het boeken van accommodaties. Deze variëren van internationale ketens en all-inclusive resorts tot lokale favorieten en bed & breakfasts, en gaan gepaard met alle informatie die nodig is om het ideale verblijf te boeken.

© 2016 Hotels.com, L.P., Hotels.com, Dat spreekt voor zich en het logo van Hotels.com zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Hotels.com, L.P. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere genoemde handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaren.

berichten