Zuid-Afrikanen betaalden het meest voor een hotelovernachting in Nederland

Top 10 best betalende nationaliteiten

23 JUNI 2015, AMSTERDAM
Samenvatting
Nederland verwelkomt jaarlijks reizigers in soorten en maten, van fotograferende Chinezen tot feestvierende Engelsen en van uitbundig spenderende Russen tot voorzichtig fietsende Amerikanen. Maar aan wie van hen verdienden we nu het meest? De Hotel Price Index (HPI) van Hotels.com classificeerde nationaliteiten op de gemiddelde prijs die zij betaalden voor een Nederlandse hotelkamer in 2014.

Reizigers uit Zuid-Afrika gaven met gemiddeld €143 het meest uit aan hun overnachting in Nederland. Een goede tweede plaats is voor gasten uit Noorwegen, die €140 voor een hotelkamer betaalden. Daarmee zijn Noren de gulste van alle Europese nationaliteiten. Reizigers uit Amerika spendeerden gemiddeld €139 om in een Nederlands hotelbed te slapen.

Latijns-Amerikaanse reizigers zijn goed vertegenwoordigd in de top 10. Reizigers uit Argentinië (€137), Mexico (€136) en Brazilië (€135) besteedden hun vakantiegeld graag aan een hotelkamer in ons kikkerlandje. De rest van de top 10 wordt gevuld met een bonte mix van Europese nationaliteiten, zowel dichtbij – Zwitserland (€133) en Zweden (€129) – als het verre Rusland (€131). Ook reizigers uit Australië (€131) spendeerden hun Australische dollars genereus in Nederlandse hotels.

Top 10 best betalende nationaliteiten in Nederland in 2014

  1. Zuid-Afrika €143
  2. Noorwegen €140
  3. Amerika €139
  4. Argentinië €137
  5. Mexico €136
  6. Brazilië €135
  7. Zwitserland €133
  8. Rusland €131
  9. Australië €131
  10. Zweden €129

Over de Hotel Price Index
De HPI werd gelanceerd in 2004. Het rapport is gebaseerd op boekingen gemaakt via Hotels.com. De vermelde gemiddelde hotelkamerprijzen zijn de daadwerkelijk door gasten uit de eurozone betaalde bedragen per overnachting in hotels wereldwijd.

Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Hotels.com

Hotels.com™ wordt beheerd door Hotels.com L.P. en is een toonaangevende online website voor het boeken van accommodaties. Deze variëren van internationale ketens en all-inclusive resorts tot lokale favorieten en bed & breakfasts, en gaan gepaard met alle informatie die nodig is om het ideale verblijf te boeken.

© 2016 Hotels.com, L.P., Hotels.com, Dat spreekt voor zich en het logo van Hotels.com zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Hotels.com, L.P. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere genoemde handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaren.

berichten