Game of Thrones is dichterbij dan je denkt

Een reis langs de Europese opnamelocaties

De historische architectuur en het gevarieerde klimaat van Europa hebben ervoor gezorgd dat de opnames van de populaire HBO serie Game of Thrones zich niet beperkten tot filmstudio’s. De fantasierijke verhalen in de Seven Kingdoms en achter de Narrow Sea, vinden vaak plaats in Kroatië, Spanje of de wildernis van Noord-Europa. Altijd al eens in de voetsporen van Nederlandse Game of Thrones acteurs Carice van Houten en Michiel Huisman willen treden? Hotels.com geeft tips voor een onvergetelijke reis langs de opnamelocaties.

Het grote King’s Landing en het oude Meereen liggen in Kroatië
Het zachte Adriatische klimaat, de prachtige natuur en de historische architectuur maken Kroatië tot een gepaste opnamelocatie voor Game of Thrones. Scenes die zich afspelen in King’s Landing, de hoofdstad van Westeros, zijn opgenomen in de poëtische kustbestemming van Dubrovnik. De muren aan de kust en de gekleurde oude gebouwen vormen een levensechte achtergrond. Een andere verhaallijn speelt zich af in Meereen, een stad die in werkelijkheid de één na grootste stad van Kroatië is, namelijk Split. De UNESCO Werelderfgoed stad geeft met haar bogen, ondergrondse passages en nauwe steegjes karakter aan het Game of Thrones decor.

Spanje is het exotische Dorne
De strijd om de troon werd in het vijfde seizoen gefilmd onder de brandende Spaanse zon. De mix van Europese en Arabische stijlen leiden de verbeelding van de kijkers naar het zuidelijkste deel van Westeros; het woeste en ongerepte Dorne. De Alcázar van Sevilla is een exotisch paleis dat werd gebouwd door de Moren, maar in Games of Thrones wordt het gebruikt als de Water Gardens, het huis van Dorne’s prins Doran. Ook in de Universiteit van Osuna en de Romeinse brug van Cordoba zijn bewandeld door de legendarische personages van Games of Thrones.

Ierland en IJsland vormen het majestueuze Noorden
Oorlog, verraad en machtsstrijden vinden niet alleen plaats in het zuiden van het koninkrijk en de steden achter de Narrow Sea. Scenes in het Noorden, waar de familie Stark heerst en wat van een vredig land in een slagveld verandert, zijn opgenomen in Noord-Ierland. Zo heet Winterfell, het huis van de familie Stark, in onze wereld kasteel Doune en kasteel Ward. De echt koude scenes zijn geschoten in IJsland. De indrukwekkende Vatnajökull gletsjer wordt gebruikt als Beyond the Wall, een gebied buiten de grenzen van de Seven Kingdoms. Het vrije volk dat daar leeft, heeft beschikking tot een natuurreservaat met groene laaglanden en hoge bergen, de perfecte regio voor een verhaal over een door winter gedomineerd land, waar de wetten van de koning niet gelden.

Contactpersoon
Download PDF
Download PDF
Over Hotels.com

Hotels.com™ wordt beheerd door Hotels.com L.P. en is een toonaangevende online website voor het boeken van accommodaties. Deze variëren van internationale ketens en all-inclusive resorts tot lokale favorieten en bed & breakfasts, en gaan gepaard met alle informatie die nodig is om het ideale verblijf te boeken.

© 2016 Hotels.com, L.P., Hotels.com, Dat spreekt voor zich en het logo van Hotels.com zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Hotels.com, L.P. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere genoemde handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaren.

berichten