Eurovisie Songfestival verhoogt interesse in Weense hotels

Nederlandse fans naar Wenen om Trijntje te steunen

De spanning voor de muzikale strijd van het Eurovisie Songfestival 2015 stijgt in de Oostenrijkse hoofdstad. Zangeres Trijntje Oosterhuis vertegenwoordigt Nederland, maar weinig Nederlanders lijken haar nummer ‘walk along’ letterlijk op te vatten. In de zoekdata van Hotels.com is slechts een kleine stijging te zien in Nederlandse zoekopdrachten naar Wenen vanaf 6 augustus 2014, de dag dat Wenen werd gekozen als locatie, tot nu, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Met een stijging van 10% scoort Nederland onder het wereldwijde gemiddelde van 28%. Turkije (91%), Noorwegen (72%) en Spanje (58%), zijn in grote getalen aanwezig bij het internationale spektakel, gebaseerd op de grote stijging in de zoekopdrachten. Opmerkelijk is tevens dat Australië, het land dat dit jaar debuteert in het Eurovisie Songfestival, bijzonder begaan lijkt met hun inzending Guy Sebastian. Het aantal zoekopdrachten is toegenomen met maar liefst 41% ten opzichte van vorig jaar. Dit is in scherp contrast met Rusland (-12%) en Denemarken (-15%), waarbij de zoekopdrachten naar Wenen juist afgenomen zijn.

Verschil in zoekopdrachten naar Wenen tussen 6 augustus 2013 tot 10 april 2014 en 6 augustus 2014 tot 10 april 2015
91%  Turkije
72%  Noorwegen
58%  Spanje
53%  Zwitserland
47%  Frankrijk
41%  Australië
38%  Verenigde Staten
25%  Italië
14%  Ierland
14%  Duitsland
10%  Nederland
8%    Zweden
3%    Oostenrijk
0%    Finland
-12% Rusland
-15% Denemarken

Contactpersoon
Download PDF
Download PDF
Over Hotels.com

Hotels.com™ wordt beheerd door Hotels.com L.P. en is een toonaangevende online website voor het boeken van accommodaties. Deze variëren van internationale ketens en all-inclusive resorts tot lokale favorieten en bed & breakfasts, en gaan gepaard met alle informatie die nodig is om het ideale verblijf te boeken.

© 2016 Hotels.com, L.P., Hotels.com, Dat spreekt voor zich en het logo van Hotels.com zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Hotels.com, L.P. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere genoemde handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaren.

berichten