Meeste mobiele boekingen voor een hotelovernachting in Parijs

06 MEI 2015, AMSTERDAM, NEDERLAND
Samenvatting
Nederlanders hebben in 2014 met hun smartphone het vaakst een boeking gedaan voor een hotelovernachting in de Franse hoofdstad. Zij betaalden hierbij een gemiddelde mobiele prijs van €132 per hotelovernachting. Dit blijkt uit de gegevens van de Hotel Price Index (HPI) van Hotels.com. Na Parijs worden Berlijn en New York veelvuldig via een mobiel apparaat geboekt.

De HPI toont aan dat het aantal boekingen door Nederlanders via een mobiel apparaat voor Hotels.com in 2014 met bijna 90% is gestegen. Nederlandse hotelgasten zijn nu comfortabeler met behulp van hun mobiele apparaten voor allerlei boekingen, of het gaat om Europese stedentrips, backpacken in Azië of een zonnige vakantie boeken op een Amerikaanse strand.

Naast Parijs, Berlijn (€85) en New York (€180), boekten Nederlanders via hun mobiele ook naar verre tropische bestemmingen hun hotelovernachtingen. Zo staat op de vierde plaats Bali, waar men gemiddeld in 2014 €66 voor een hotelovernachting via een mobiel apparaat betaalde en staat Bangkok (€50) op plek zes.

Top 10 meest populaire internationale bestemmingen geboekt door Nederlandse reizigers via mobiele apparaten in 2014

  1. Parijs €132
  2. Berlijn €85
  3. New York €180
  4. Bali €66
  5. Londen €148
  6. Bangkok €50
  7. Barcelona €112
  8. Las Vegas €84
  9. Orlando €71
  10. Istanbul €81

Afbeeldingen
Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over Hotels.com

Hotels.com™ wordt beheerd door Hotels.com L.P. en is een toonaangevende online website voor het boeken van accommodaties. Deze variëren van internationale ketens en all-inclusive resorts tot lokale favorieten en bed & breakfasts, en gaan gepaard met alle informatie die nodig is om het ideale verblijf te boeken.

© 2016 Hotels.com, L.P., Hotels.com, Dat spreekt voor zich en het logo van Hotels.com zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Hotels.com, L.P. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere genoemde handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaren.

berichten